Bucket List, om over na te denken

Wat doe je als je gevraagd wordt aan een interview met video-opnamen mee te werken over de dingen die je ‘in je leven nog wilt doen’? Een soort Bucket List. Eerst even kijken wat Wiki er over zegt. Bucket list komt van een film met de gelijknamige titel over een terminaal kankerpatiënt die voor het einde van zijn leven een lijst van onderwerpen nog gedaan wil hebben (..). Niet echt een lekkere titel voor een communicatie werkopdracht binnen de studie Commerciële Economie van de Hogeschool van Amsterdam (HVA). Maar het intrigeert mij wel om als persoon te worden uitgekozen voor dit interview door schoondochter Hang haar zus Loan. Immers weer een prettig stukje Hagazine, niet waar?
En zo kan het gebeuren dat tijdens de Opûh Koffie twee knappe Vietnamese jonge vrouwen het espressobar lokaal van 7o’clock binnenstappen en door de aanwezigen worden aangezien voor de Chinese tweeling Eve en Eva. Maar niets is minder waar: het zijn Hang en Loan die mij komen interviewen over mijn ‘laatste wensen lijstje’.

Natuurlijk had ik meteen moeten zeggen dat ik niet zo’n lijstje bezit. Maar dat er nog genoeg plannen en ideeën in mijn hoofd zitten voor een geheel nieuwe toekomst. Een toekomst van buizenpakketpost, brandstofvrije vervoermiddelen en milieuvriendelijke massacommunicatie. ik publiceerde daar zelfs een toekomstvisie over. Maar ik weet ook niet waar Loan mij precies wil hebben. Hang is inmiddels al druk in de weer om een geschikte camerapositie te bedenken en ook de camera een beetje eigen te maken. Want zij filmt ons straks tijdens het interview.

de voorbespreking verloopt vrolijk

Niet eerder was het zo rumoerig tijdens de Opûh Koffie. Een complete tafel wordt zelfs gearrangeerd met maar liefst tien vrolijk luidruchtige lunchgangers. Dat maakt het toch wat dynamischer dan de wat suffe thuislocatie. Hier stromen virtuele fotografie en video met WiFi en internet samen in het echte leven van voorbijgangers en de sfeer van het Haagse centrum.
20130228-223911.jpg

Ruud en Marco (achtergrond) geamuseerd door Loan en Hang

Zeven vragen zijn het op papier en cameravrouw Hang duwt ondervraagster Loan menigmaal voorzichtig uit beeld. De bediening van de espressobar weet zich behendig onder de beeldhoek door te bewegen of Hang beweegt eenvoudig mee. En als het einde (van het interview) nadert, klaart het gezicht van Loan op.

“Zullen we een broodje bestellen?”, stel ik voor.
Aan de stamtafel waar de OK-gangers opvallend lang zijn blijven zitten, schuiven wij gedrieën aan. Edwin, Elvin en Gerard zijn dan al vertrokken.

20130228-223830.jpg

Roel (L) kwam terug met Maup om een skoep te melden

Hier ontwikkelt zich een boeiend gesprek over de nieuwe mogelijkheden van digitale communicatie in de gezondheidszorg, amusementsindustrie en waar het allemaal begon. Benieuwd hoe de vriend van Loan het met de videoregistratie vanaf heeft gebracht. Wordt vervolgd.

5 reacties

 1. Ik was vooral gecharmeerd van de schoonheid van de dames (grapje) ik zag er mooie portretten in . Het was leuk om ze even gezien en gesproken te hebben want ik had nog nooit van zo’n lijst gehoord. Ik leef het liefst zonder lijst. heb daarom geen agenda.

  Like

 2. De term is door die film vooral bekend geworden. De term zelf is oud maar wie hem uitgevonden heeft weet ik niet. Dit maal geen Hagenees. De term stamt af van kicked the bucket, een term voor als je een verdieping lager bent gaan wonen.

  Persoonlijk ben ik niet van die lijstjes. Maar goeds, mijn favoriete radio/audiomakers (geniale verhalen en montage, dit doet niemand in Nederland na) hebben een mooie episode gemaakt over dit onderwerp, the list:
  https://soundcloud.com/loveandradio/the-list

  Like

  • Mooi vooral dat rennen in het interview. Dat is toch prachtig? Doet mij weer denken aan de CPC jaren terug waar ik met toen nog onbekende middelen (Timepad Nevermiss) interviewde. Foto met tien seconden tekst. Tijdens het rennen moest je dan ook nog in de gaten houden of in het minuscule schermpje de recordfunctie aanstond.

   Like

 3. Mooie schoondochter en zus. kijk de mannen eens allemaal zitten glunderen! ook weer zeer prettig om te lezen. ben benieuwd.wd naar het vervolg.

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.