Pasen en Passie

2,3 miljoen kijkers zien op Witte Donderdag de Passion op de Nederlandse televisie voorbij trekken en ik ben er één van. Warm, vanaf de bank voel ik mij een watje. Want twintigduizend anderen hebben er drie uur in de ijzige kou voor over om het gemoderniseerde lijdensverhaal live bij te wonen.

20130331-154248.jpg

een tv-scherm plaatje voor een indruk

Wandelend vanaf de Scheveningseweg achter een enorm lichtgevend wit kruis naar het centrum rond de Hofvijver waar het lijdensverhaal wordt uitgebeeld. En ik voel mij nog meer een watje wanneer Rene van Kooten de Jezus figuur in de Passion aan het einde van het verhaal gewoon op blote voeten en in een dun wit gewaad in het Hofvijver water staat. Even denk ik dat het trucage is, maar aan de damp uit zijn mond te zien, staat hij daar echt ter plekke te zingen. En ik heb de indruk dat de zanger op het water een stralenkrans om hem heen heeft …

In een vraaggesprek op Den Haag FM vraagt Isabelle Brinkman aan René van Kooten: “Met 2,3 miljoen kijkers sta je daar op het Hofvijverwater, wat gaat er dan door je heen?” “Koud”, is het nuchtere antwoord. “Maar ook bizar! Collega artiesten hielden een weddenschap over hoeveel kijkers de Passion zou trekken. Daarin vulde ik als enige 2,3 miljoen in.”
“Maar daar ben je ook Jezus voor”, grapt Isabelle die het verrassend goed doet in haar eentje tussen twaalf en twee op Den Haag FM nu Tjeerd Spoor en Nicolette Krul op vakantie zijn.

Tot woensdag is men bezig om het podium en het enorme podium rond de Hofvijver te verwijderen.
Meer beelden op internet

Eén reactie

  1. ALS OUD KATHOLIEK ECHT GENOTEN. NIET DAT IK NOU ZO GELOVIG BEN HELEMAAL ZELFS NIET MAAR MEER OM HET FEIT DAT ER ZOVEEL MENSEN OP DE BEEN ZIJN VOOR IETS MOOIS.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.