Illegaal in de kamer?

Wat een vertoning die eedaflegging of belofteverklaring in de Nieuwe Kerk in Amsterdam tijdens de inhuldiging van koning Willem Alexander en koningin Máxima! En wat zaten zij keurig op alfabetische volgorde op de stoeltjes. Zoveel Van Dijken, Jansens, Roggen, Van Leeuwens etc.: wie keek, kon er zelfs een spel format uit bedenken. En dan ook nog de Caribische gebiedsdelen opnieuw op alfabet!
Wat heeft het voor zin om zelf te mogen uitmaken of je in de naam van ‘God almachtig’ de eed aflegt je aan de wet te houden of maar belooft dat te zullen doen? Ligt hierin al niet de onbetrouwbaarheid van ons kabinet besloten? Zitten de ‘belovers’ volgens de wet al niet illegaal in de Kamer?

Maar wat een feest al die genodigden op het scherm voorbij te zien trekken. Sommigen nog in burgerkostuum met de galakleding over de arm.

20130503-100501.jpg

deze Joodse tweeling was duidelijk al in vol ornaat voor de after party

Maar het wordt nog gekker als je ziet hoe ‘het gepeupel’ daags erna maar liefst drie uur in de rij wil staan om maar een glimp te kunnen opvangen van de overblijfselen van het kroningsfeest. Wel goed ingeschat trouwens door de organisatie dat de gewone burger hier behoefte aan zou hebben!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.