Powerboat schudt Scheveningen wakker

Van 24 tot 26 mei is Scheveningen voor de kust het speelterrein van Toys for Boys. Niet in het klein met afstandsbediening maar op meer dan ware grootte en mega geluidsexplosies. Dan daveren powerboats uit heel de wereld om de Grand Prix of The Sea. Het is organisator Bas Verheul gelukt dit internationale snelheidsrecord te water naar Scheveningen te krijgen. Het Duitse powerboatteam Searex maakte van de gelegenheid gebruik het snelheidsrecord van 195 km/u te water proberen te doorbreken tussen het Noorder havenhoofd en de Pier. En ‘ervaringsdeskundige’ Interniek (Miami Power Boat Thriller) is daarbij.

wat een geweld voor de Scheveningse kust

Vanaf de boulevard krijg ik een goeie indruk van de snelheid waarmee de boot zich door de Noordzee golfslag beukt. Soms diep in het water, dan weer er ver bovenuit springend. De piloten hebben sterk verende zittingen om het omvangrijke instrumentenpaneel in de cockpit tijdens dat geweld nog goed in beeld te kunnen houden.

20130504-023833.jpg

De vele metertjes op het instrumentenpaneel geven de juiste informatie over oliedruk, temperaturen, toerentallen van de twee v-8 motoren achter hen.

De pers aan boord van een vissersboot krijgt een prachtig beeld van de Searex als deze op volle snelheid op zee langs dendert. De sensatie die het geluid van de totaal 1.600 pk dubbele V-8 motoren met open uitlaten teweeg brengt bij de enthousiaste toeschouwers moet je echt ervaren.
20130504-024026.jpg

veel belangstelling voor het snelheidsmonster

De naar decibellen hunkerende bezoekers op het voormalige Norfolk haventerrein worden door piloot Siegfried op hun wenken bediend als deze even de motoren start! Dat gaat wat worden eind mei (24 t/m 26 mei 2013) als wereldwijd powerboat-minnend publiek zich op Scheveningen concentreert. Hagaz!ne is erbij!
20130504-024310.jpg

nog een keertje luisteren dan?

Zie ook Maritiem Nieuws

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.