Amerikaanse legervoertuigen op weg naar Bevrijdingsfestival

Zware motorgeluiden van passerende voertuigen verrassen mij op deze zondagochtend. Legervoertuigen van het type uit de Tweede Wereldoorlog denderen voorbij ons huis.

op weg naar het Bevrijdingsfestival op het Malieveld

Geen tijd om mijn schoenen aan te trekken, ren ik naar de voordeur de straat op om nog de laatste beelden vast te kunnen leggen van deze toch wel unieke militaire colonne. Ter hoogte van de verkeerslichten (..) kan ik aan een bestuurder vragen waar de tocht naartoe gaat. “Naar het Malieveld”, daar vindt dit jaar het Bevrijdingsfestival plaats.
Enkele wagens erna kan ik ook nog net vastleggen. Maar niet getreurd want de militaire voertuigen zijn vandaag op het Malieveld te bewonderen.

20130505-124618.jpg

deze jongen zie je niet vaak in de file

Bevrijdingsfestival Den Haag vindt in 2013 op het Malieveld plaats. Hoewel het Spuiplein, met alle omringende theaterfaciliteiten, een ideale festivalocatie was, werd deze locatie gaandeweg te klein om het uit zijn jasje groeiende Bevrijdingsfestival nog langer onderdak te bieden. Bijkomend voordeel is dat de helikopter met aan boord de Ambassadeur van de Vrijheid nu letterlijk achter het hoofdpodium kan landen, wat een spectaculaire toevoeging aan het evenement biedt.

Op het programma voor dit jaar staan ook de Haagse bands Splendid en Kernkoppen, het BNN Golden Oldies Koor, City Band, Songs of Freedom, Puur Gelul met onder andere Martijn Oosterhuis, 1000Wishes met onder andere Frits Lambrechts, Joris Voorhoeve, Dudettes en het ProDemos debat.

Laatst toegevoegde namen zijn Ruben Nicolai, Howard Komproe, Joris Linssen & Caramba, Hero Brinkman, Johan Fretz, Small Time Crooks, Lucas Dols & Lotte Van Dijck, David Savage, Daimy Lotus, The Sissies, Bram Van Ojik, Tanja Jadnanansing, Nafsi Acrobats & Flow Performing Arts, Maurizio Pina, Fa Fa International Showdancers en Henk Hoen.
Daarnaast is er voor kinderen van alles te doen. Er is ook weer straattheater, het Plein van de Vrijheid met een grote informatiemarkt, een expositie van oude legervoertuigen en een plek waar deelnemers van de The Hague Beijing Rally zich presenteren. Kortom: een gezellig festival dat voor elke leeftijd een leuk programma biedt!

Voor het volledige programma Haags Uitbureau

20130505-124432.jpg

de bevrijders op weg naar het Malieveld …

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.