Lustrumviering Vrienden start met Verjaardagskalender …

“Die heb ik nou altijd zo graag willen hebben”, roept Aus Greidanus als hij het eerste exemplaar van de verjaardagskalender van de Vrienden van Den Haag ontvangt uit handen van René Vlaanderen. Beiden voorzitter – De Appel en De Vrienden van Den Haag – hebben maar wat lol over de gezamenlijkheid van hun doelstellingen: de Appel voor het cultureel erfgoed met name van de klassieken in het toneel en een brug slaan naar de toekomst en de Vrienden voor het cultuurerfgoed van architectuur en stedenbouw. Ook beide verenigingen zijn in dezelfde periode veertig jaar geleden opgericht. Alleen moet Aus nog een paar maandjes wachten voordat De Appel er echt veertig jaar op heeft zitten. Dank aan alle deelnemers van werkgroepen, vorige en huidige bestuursleden.

20130518-193506.jpg

die heb ik nou altijd al willen hebben …

De vrienden van den Haag vieren het vandaag in het Appeltheater aan de Duinweg. En na de inleiding van zijn huidige voorzitter René Vlaanderen over waar het de Vrienden allemaal om te doen was veertig jaar geleden en nog steeds is, mag ook Aus een duit in het zakje doen. Eigenlijk wil hij dat wij allemáál letterlijk een duit in het zakje doen voor het behoud van De Appel. Hiermee doelt hij op de duizend voor duizend actie die al eerder van start ging maar nog best wat donaties kan hebben. “En het is belastingtechnisch zelfs zó voordelig dat u zelfs méér overhoudt dan wanneer u géén donatie zou doen”, spoort hij de aanwezigen enthousiast aan.

20130518-193532.jpg

trio “Petit Fleur” maakt de sfeer mooi af

Ondanks het bar slechte weer is de opkomst groot. Als het jazztrio “Petit Fleur” (met de zoon van bestuurslid Martin Snuverink op gitaar) zijn temperamentvolle klanken laat horen is het echte lustrumfeest begonnen. Felicitaties over en weer, van “hoe lang ben jij al lid?” tot “Wanneer was de viering in het Kurhaus?”, alweer vijf jaar geleden, dus. En ja het is wel degelijk een tintje minder om het in dit theater, vroeger een eindstation van de paardentram, te vieren. Tot die soberheid heeft het bestuur met opzet besloten in een tijd dat iedereen het met wat minder moet doen. Maar hier in het Appeltheater druipt als het ware de ongedwongenheid van de muren en kan iedereen makkelijk zichzelf zijn.

Als ik ver over zevenen de laatste bekende de hand schud, hoor ik dat de wenskaarten- en kalenderverkoop uitzonderlijk goed is verlopen. “Iedereen wil de kalender ook hebben, of voor zichzelf of als cadeautje voor een verjaardag”, oppert Hannie Wesseling die net de verkooptafel aan het afruimen is.
Iedereen wil hem gewoon hebben, de Verjaardagskalender van de Vrienden van Den Haag. Verkrijgbaar op de bekende verkooppunten in Den Haag.

20130518-211105.jpg

Proost! Op 40 jaar Vrienden van Den Haag

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.