Wie werd door wie ‘vol gegrepen’?

Let wel, dit heeft niets met seks te maken, hoogstens met een ongewenste intimiteit tussen twee voertuigen. Namelijk een groen busje en een roodgestreepte tram. In de ADHC bekt het natuurlijk lekker als er over een aanrijding tussen tram en een auto geschreven staat:

“Een man en een vrouw zijn gisteren licht gewond geraakt toen het busje waarin zij reden op de kruising Scheveningseweg en de Burgemeester Patijnlaan vol werd gegrepen door lijn 1”

Maar, zo meldt de bestuurder van de tram W.F. Tuit uit Scheveningen in de brievenrubriek van genoemde krant, het was precies andersom. De tram reed niet het busje aan, maar het busje reed de tram aan. De verkeerslichten waren uitgeschakeld, de tram kwam van rechts en reed bovendien op een voorrangsweg. De trambestuurder moet beslist geen hoge snelheid hebben gehad want het zware voertuig stond al op het midden van de kruising stil toen het busje op de tram klapte.

Goed dat de trambestuurder dit via dezelfde krant kon rechtzetten.

De journalist die toch wat spanning in zijn verhaal had willen brengen, daar houd ik ook van, had wellicht meer vanuit het standpunt van de trambestuurder kunnen schrijven.

Ondanks dit onoverzichtelijke kruispunt dat nog gevaarlijker wordt wanneer de verkeerslichten buiten werking zijn, kon de trambestuurder door vol op de remmen te gaan staan het loodzware voertuig nog vóór het midden van de kruising tot stilstand brengen!

Zelfs voor fietsers is dit een link kruispunt, waar het uitkijken is geblazen; ook als de verkeerslichten wél werken.

20130524-104140.jpg

bron ADHC

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.