Ze komen er aan …

Vanochtend zag ik de Scheveningse kotters Wiron 5 en 6 uitvaren op weg naar de visgronden van de haring. Meer dan 450 miljoen kilo haring mag er dit jaar gevangen worden zo lees ik in de ADHC. Deze enorme hoeveelheid verbaast mij. Want als je dit jaarlijks wegvangt dan is het toch zo afgelopen met de haring zou je denken? Maar de hoeveelheid die elk jaar tussen de visserijlanden door de EU en Noorwegen wordt vastgesteld, blijkt nauwelijks van invloed op de visstand. Er mag dit jaar zelfs 73 miljoen kilo meer worden gevangen dan het vorig jaar!

op zoek naar rijke visgronden

De Wiron 5 en 6 blijven dicht bij elkaar varen zodat de netten tussen de boten de vis al varend kunnen binnenslepen. Het is de bedoeling dat de schepen volgende week zondag (02.06.13) weer terugkeren en op woensdag 5 juni het eerste vaatje nieuwe haring van 2013 kan worden geveild. Ik kan niet wachten tot ik de Hollandse Nieuwe weer heb kunnen proeven. Wij wensen de bemanning van beide schepen uiteraard een behouden vaart, alle sterkte de komende dagen en vooral een voorspoedige thuiskomst.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.