Jugendstil virus slaat aan …

20130529-021601.jpg

de fraaie Jugendstil gevels steeds verder hersteld

Een brutale fluit daalt op mij neer als ik met de fiets bijna thuis ben. Ik kijk op waar het vandaan komt en zie aan de overkant Paul ‘tot plotseling’ van Laere op een balkon van een van de fraaie Jugendstilpanden die de Laan van Meerdervoort rijk is. Hij staat bijna liefkozend iets te doen aan de balustrade van dat balkon.
Bij één van mijn ‘plotselinge’ bezoeken aan zijn atelier in het Sunny Court Park liet hij mij al het ontwerp zien voor deze balustrade. En nu is het dan gerealiseerd.

Het vorige hekwerk van zwarte spijlen deed echt afbreuk aan de verder fraaie gevel met art nouveau elementen. Het het doet mij goed dat opnieuw vanuit het fraaie Jugendstil pand op 215 maar nu links ervan, de restauratie van een gevel in detail plaats vindt.

20130529-021619.jpg

Paul van Laere legt de laatste hand aan de balustrade

Alweer een stukje architectuur dat het aanzien waard is. En nu maar hopen dat bij komende open dagen in het teken van de architectuur wij ook eens binnen mogen kijken naar het volgens insiders fraaie art nouveau interieur.

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.