English Summer serenade luidt de zomer in

Lang op één plek stil zitten zoals in voorstellingen in bioscoop of theater, is voor mij niet echt weggelegd. De rust om voor lange tijd stil te zitten bezit ik blijkbaar niet. Maar wat doe je als één van je familieleden deel uitmaakt van het kamerkoor Quod Libet dat een uitvoering geeft op onze familiedag? Dan is dat hét moment om daar eens uitgebreid voor te gaan zitten. En zo komt het dat het halfjaarlijkse samenzijn van zwager, broers, zus en schoonzussen begint met de uitvoering van het lunchconcert ‘English Summer’ in Op Hodenpijl in Schipluiden.

serenade aan de zomer in Op Hodenpijl

Op Hodenpijl is prachtig gelegen aan water met de biologische herberg De Herdershof. De uitvoering vindt plaats in de van oorsprong rooms-katholieke kerk, gebouwd in 1840, als Waterstaatskerk. De Herdershof is in de naastgelegen pastorie die dateert uit 1720.

Na de sfeervolle serenade met werken van Benjamin Britten, George Gershwin en Eric Whitacre ondersteund met romantische sfeerbeelden van de koorleden tijdens de repetities beginnen de zintuigen van de innerlijke mens zich te roeren. Een meer dan smakelijke akkerbol en een glas boeren karnemelk volgen aan de gereserveerde stamtafel. Wij moeten goed voorbereid zijn op de komende strijd op de golf links van Midgetgolf Paviljoen De Zweth in Kwintsheul.

20130611-134834.jpg

het midgetgolf team na een geslaagde competitie

Hier ontwikkelt zich een felle strijd tussen de drie teams. Hole 7 en hole 9 zijn de meest verrassende uitdagingen waarbij golfbal en stick het uiterste van de speler vergen. Nauwgezet worden de standen genoteerd waarbij het opvalt dat Lida zeer weinig slagen nodig heeft om de holes te vullen.

20130611-163044.jpg

winnares Lida aan slag

Helemaal verrassend is de hole waar het balletje compleet verdwenen lijkt. Verrassing alom wanneer blijkt dat er een onderdoorgang is naar een lager gelegen pit. Van daaruit is het simpel om een punt te scoren. Maar niet nadat de meesten de hoger gelegen tunnel op een nader onderzoek hebben getrakteerd. Ook het verdwijnen van het balletje tussen de klompen van een ogenschijnlijk poepende boer brengt de nodige lachsalvo’s teweeg. Het complete schijthuis met het vrolijke hartje in de deur, moet even van de sokkel gelicht worden om het golfballetje te heroveren.

Gelukkig waren slechts twee klompen zonder boer op de poepdoos aanwezig

Wat leert nu zo’n familiedag in een gecombineerd zang-/sportthema? Dat zingen in een kamerkoor de saamhorigheid in het algemeen bevordert en luisteren naar de koorzang de nodige rust uitstraalt. Dat speluitleg niet meteen ook specialisme hoeft te combineren. Dat de rustigsten onder ons de meeste moeite hebben om zuiver te scoren en de meer gespannen karakters ongelooflijk vast in het spelelement staan. Dat Schipluiden en Kwintsheul nog steeds de rust van het Westland uitstralen en wij daar heerlijk van hebben genoten.

net even anders dan een Kamerkoor …

In fel contrast met de muzikale opening van de dag, kwam tijdens de ‘after midgetgolf party’ een Westlander voorbij varen die het met de decibellen niet zo nauw nam …

De avondmaaltijd bij ristorante Donati, Parkweg in Voorburg maakte deze familiedag af. Met een extra bedankje naar Fon, Monique en Paul.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.