Overdenkingen met een luchtje …

Een luchtje scheppen aan zee is vaak een heerlijke afsluiting van de dag die qua weer niet echt top was. Zo ook maandagavond als ik met de fiets naar het zuider havenhoofd fiets en daar mijn hoofd en handen in de wind en de geluiden van de zee dompel. Een klein beetje draaien van mijn hoofd heeft al de nodige geluidsveranderingen tot gevolg. Dan weer hard aanzwellend en dan weer stil in opbouw van de volgende indringende luchtdruk op mijn trommelvliezen.

Een amateur-visser merkt dat er iets aan zijn lijn zit en trekt een kleine baars naar boven. De vis spartelt behoorlijk en de hengelaar krijgt de draad niet los. Onhandig mept hij het beest op de keien dat hierdoor nog niet direct de geest geeft. Sukkel!

Verderop langs het Noorderstrand blinkt de enorme lichtreclame van de Pier als de thermometer van Scheveningen die een te hoge temperatuur aangeeft. Zal de Pier het redden met een nieuwe eigenaar of moeten wij de stekker er voor goed uittrekken?

het vissersbootje vaart de veilige haven in

In de verte liggen grote tankers en containerschepen buiten de territoriale wateren voor anker geld te verdienen door niet binnen te varen. Trouwens de afmetingen van de haven van Scheveningen zouden deze schepen de nodige problemen opleveren of misschien wel helemaal niet aankunnen. Wat dichterbij komt een vissersbootje over de onstuimige golven aanstormen. Het lijkt een speelbal van de elementen maar de schijn bedriegt. Het scheepje stampt vrolijk de veilige armen van de haven binnen. Maar de vrolijkheid slaat al snel om in ergernis.

Vlak daarop komt er een uiterst penetrante lucht mijn neus binnen. Wat een stank zeg. Waar komt die vandaan? Toch niet van dat kleine vissersbootje? Maar kenners beamen het echter. Het is wel degelijk dit kleine bootje dat deze enorme stank verspreidt. En meteen slaat mijn romantische overdenkingen om, in grote ergernis. Het is gewoon een kwestie van hygiëne waar de bewoners van Duindorp maar al te goed van kunnen meepraten. Zij ergeren zich al langer dat deze kleine vissersschuit in hun nabije omgeving in de haven aanmeert en zijn netten onvoldoende schoonspoelt. Dat zo’n klein bootje zo kan meuren …

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.