Bloomsday en het blikje Guiness …

Wat doe je als niet-boekenlezer als je in de Reinkenstraat voor een boekenwinkel staat en de eigenaar komt naar buiten? Dan vraag je maar meteen waarom dat blikje fris in de etalage staat, op dat antiquarisch drukwerkje. “Vergeten bij het inrichten?”, vraag ik langs mijn neus weg. Ik had de man niet harder kunnen treffen nadat hij mij in kort bestek de basisopbouw van zijn etalage heeft uitgelegd. Bijna een analfabeet voel ik mij naast Jochem de Vries als hij mij alle details van zijn breed georiënteerde Ierse schrijversetalage verklaart. Beginnend bij het blikje Guiness Draught …

20130624-123249.jpg🎦

de zorgvuldig opgebouwde Bloomsday etalage

Het draait allemaal om de 16e juni 1904 Blooms Day de dag dat de Ierse schrijver James Joyce zijn eerste afspraak maakte met Nora. Daar gaat deze hele etalage over.

20130624-123320.jpg🎦

Jochem de Vries vertelt graag over zijn hartstocht voor Ierland

Afijn ik laat Jochem het liever zelf vertellen. Antiquariaat Colette in de Reinkenstraat 45 daar moeten kenners echt naar binnen. Maar kijk eerst even vóór de etalage want dan valt je veel meer op dan dat blikje fris …

7 reacties

  1. Onlangs werd er van Antiquariaat Colette & de heer De Vries een mini – documentaire gemaakt. Bekijk de video via de volgende link:

    Like

  2. zo ga ik er voor zitten het verhaal van “collette”te lezen. Klik ik dus op de link, krijg ik alleen het adres, maar geen verhaal. kan de redaktie van hagazine daar iets aan doen?

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.