De veteranen komen eraan …

Een bezoekje woensdag aan het Malieveld, leert mij dat ik over verboden militair terrein cross. Op mijn atb rijd je ook zo makkelijk dat geruïneerde grasveld over dat je al snel tussen indrukwekkende bewegende militaire voertuigen in rijdt.

20130627-104236.jpg

de Nederlandse Veteranendag in opbouw voor 29 juni 2013

Maar de opnamen zijn gemaakt en ik voldoe graag aan de wens van de in camouflagepak gehulde voorlichter die ik ook al op het NOS journaal voorbij zie komen. Er staat toch écht een verbodsbord met 10 km snelheidsaanduiding, vertel ik hem. Maar dat blijkt voor de aanvoerende voertuigen bedoeld (..).

20130627-105003.jpg

ik rijd altijd graag over niet vrije rijbanen en moeilijk begaanbaar terrein

Een UN helikopter op een oplegger, delen van een ruimtevoertuig van Space Expo Noordwijk, een wit landingsvoertuig met aanhanger van het Korps Mariniers en de opbouw van het muziekpodium kan ik al vastleggen. Maar logisch dat niet iedereen tijdens de opbouw tussen de voertuigen mag zijn vanwege de eigen veiligheid.

20130627-105509.jpg

ook Space Expo Noordwijk is op Veteranendag aanwezig

Zaterdag mag ik overal fotograferen tijdens de Veteranendag; ja maar dan fotografeert ook iedereen alles wat los en vast zit. Maar ik wil juist ‘men at work’ zien en vastleggen voor Hagaz!ne.

20130627-111423.jpg🎦

de leiding kijkt relaxed toe bij de Baileybruggenbouw

Dan maar even naar de noodoplossing voor de Bosbrug: de dubbele Baileybrug waarover de duizenden veteranen en bezoekers van de Veteranendag op zaterdag de oversteek van het Malieveld naar het Korte Voorhout en het Binnenhof kunnen maken. De dagelijkse werkzaamheden aan de Bosbrug zijn stil gelegd zodat de Genie even een staaltje noodbruggenbouw kan weggeven. Volkomen relaxed staat de leiding op een afstandje te kijken.
20130627-111650.jpg🎦

men at work aan Baileybrug

Dit is een ‘klusje van niks’ voor een giga evenement dat vrijdagmiddag al met een bijzonder spektakel begint: parachutisten landen om halftwee in de Hofvijver. Helaas vanwege de weersomstandigheden afgelast

Kijk op Veteranendag.nl voor het programma. Het Malieveld is zaterdag al vanaf 9.00 uur geopend.

20130627-104205.jpg

3 reacties

  1. Leuk is misschien niet het goede woord.Wellicht beter indrukwekkend,hoewel ik niet zo veel met alles wat met oorlog voeren dus militairen van doen heb,hahaha

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.