Groen en politiek

Normaal ben ik niet zo voor politieke standpunten. De ene keer denk ik zus en de andere keer zo. Dus mij ergens aan verbinden is niet handig. Soms kan ik er niet omheen. Zoals ook deze keer op de Laan van Meerdervoort waar Peter Kapnâh Smit nog steeds dramt extra parkeerstroken langs de middenberm aan te leggen. Bewoners toonden aan dat die uitbreiding van parkeerplaatsen (lees extra parkeergeld inkomsten) absoluut niet nodig is maar de wethouder houdt voet bij stuk.

20130706-103340.jpg

krankzinnig dat bewoners niets te zeggen hebben

Tientallen bomen moeten hiervoor het veld ruimen waardoor de statige Laan van Meerdervoort gecamoufleerd wordt tot een De Lareyweg. Omwonenden zijn het er absoluut niet mee eens en dreigen massaal hun huis te verkopen als dit doorgaat. Zij tonen hun vastberadenheid huis aan huis met te koop aangeboden posters op de ramen.

20130706-103424.jpg

boorgaten en codes zijn slechte voortekenen …

De jongste actie tegen deze bewoners tergende maatregel is die van GroenLinks. Zij plaatst megaposters op de bedreigde bomen waarop een man levensecht als het ware de boom omklemt en deze zo beschermt. Dat deze actie nodig is, blijkt wel aan de voorbereidende werkzaamheden die gestaag doorgaan. Boringen door het asfalt vinden er plaats en ons nietszeggende codes verschijnen in grote letters op de rijweg. Ik lees: hier staan straks parkeermeters en een extra strook parkeerplaatsen.

2 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.