Waarde voor waarde ook in vinyl …

Wat doe je als een platenverzamelaar al zijn grammofoonplaten kwijt wil gratis en voor niets? En hij vraagt jou hoe hij dat het beste kan doen? De meeste jongeren zullen niet eens weten waarover hij het heeft of denken wat moet ik met die oude troep en gaan over tot de orde van de dag. Zo niet computerdocent en internetondernemer Albert-Jan van der Neut. Hij weet als geen ander dat ;vinyl’ juist hot is en hij ziet mogelijkheden voor het nieuwe betalen. Value for value of wel ik geef dat aan jou en jij doet dat voor mij. De vrijgevige verzamelaar is namelijk een computerleerling en Albert stelt hem voor zijn verzameling aan hem te geven en dat hij die platen wel zal weggeven niet zomaar, maar volgens een bepaald principe.

20130728-020327.jpg

Albert (l) heeft een goed verhaal voor Ed …

Als een van de jonge OK-deelnemers komt Albert-Jan regelmatig met verrassende ideeën of vraagt ter Opûh koffie aan de deelnemers erop te reageren. Er is altijd wel iemand die er iets aan toevoegt of een bepaalde richting uitdenkt.

Voorlopig zegt hij de verzameling in Lillys (Weimarstraat 58) gratis te gaan uitdelen en heeft daar ook al enkele snelle data voor: vandaag, inmiddels afgelopen donderdag en donderdag twee weken later, 8 augustus 2013. Ik heb mijn twijfels over deze eerste datum of hij werkelijk open is maar als ik langsfiets zie ik warempel een bord buiten staan met daarop te lezen ‘Gratis LP’s hier af te halen’.

20130728-020255.jpg

lol om de hoesteksten van de sixtiesband Sailor

Aan de toonbank sta ik zo;n beetje te luisteren naar de LP die op dat moment op staat als er een bekende klant binnenkomt: Ed ‘Oenkenstein’ Gool. En hij maakt het mij wel héél gemakkelijk door al met digitale recorder zijn vraaggesprek met Albert te starten. En zo ontwikkelt zich op deze warme donderdagavond een soort ‘After Opûh Koffie’. Zelfs de historische artiestenregistraties van mijn overleden oom Johan kunnen in deze waarde voor waarde story een rol gaan spelen. Maar laat Oenkenstein voor Haagspraak maar zijn vragenvuur afschieten. Dat werkt verdomd verhelderend. Ed, de stage is yours!

2 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.