Bouwen op elkaar als prijsvraag

20130728-142836.jpg

hoogbouw in het brein van onze wethouder bouwen en slopen

De kinderlijke afbeelding van het idee bouwen op elkaar van Maarniks Norder geeft aan dat deze wethouder van bouwen en slopen echt de weg kwijt is. Zijn ‘unieke’ idee appartementen op elkaar te stapelen van minimaal dertig meter hoog, grenst aan het waanzinnige. En kijk wie de onafhankelijke jury bestiert: senator Adri Duivesteijn. Hee, is hij weer terug uit Almere? Kennen wij hem niet als opdrachtgever van de bouw van de Zwarte Madonna? En was hij ergens te vinden toen dit sociale woningbouwproject na amper twintig jaar al moest worden afgebroken omdat het niet paste tussen de megalomane bouwsels van partijgenoten?

Hoe zien deze regenteske bestuurders dit stapelidee niet als stapelgek te beschouwen? Stel je voor dat je als eerste stapelaar je bouwsel neerzet. Moet je dan niet weten hoeveel en hoe hoog de volgende stapelbouwers aan de gang gaan? Is deze prijsvraag weer niet het zoveelste sluwe Maarniks plan om hoogbouw te plegen?

Als ik mee zou doen met deze stapelbouwprijsvraag dan zou ik ervoor kiezen op de eerste en bovenste locatie te komen. Iedere opvolger in mijn stapelbouw bouwt zijn appartement maar onder in de basement en tilt het gebouw daarna maar omhoog. Net zoals het ministerie van Defensie deed met haar gestapelde bouw op de hoek Kalvermarkt Korte Houtstraat.

Aanmelden op www.match-lokaal.nl/openoproepbouwenopelkaar

3 reacties

    • Dat ziet er best leuk uit. Maar dat is wel in één keer gebouwd en ontworpen door één bureau/persoon. Ik heb trouwens die enorme link ff in jouw tekst gemonteerd.

      Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.