Zonnepanelen volgens gemeente te hoog …

Je gelooft het of niet, maar Julia van de woonboot met de zonnepanelen aan de Conradkade vertelt dat deze panelen eigenlijk verboden zijn omdat daarmee de toegestane hoogte van de boot overschreden wordt !?!

20130801-105100.jpg

zonnepanelen moeten worden verwijderd vanwege de hoogte van de woonboot …

Bij het aanreiken van het nieuwste exemplaar van Ons Den Haag met nieuws van de Vrienden van Den Haag is Julia blij verrast aandacht te krijgen in Stadsflitsen. Als schrijver van de rubriek vind ik het namelijk leuk waar mogelijk een persoon een present-exemplaar aan te reiken en wellicht zo een nieuw lid aan te brengen.

In het stukje moedig ik ook andere eigenaren aan – niet wetende van het hoogtevoorschrift – haar voorbeeld te volgen. Zij vertelt dat de opbrengst aan energie spectaculair is. Julia denkt aan het eind van het jaar zelfs geld terug te gaan krijgen.

Maar wat doet de gemeente nu weer moeilijk over de hoogte van de woonboot? Wanneer gaat Den Haag nu eens met haar bewoners meedenken in plaats van tegenwerken? Moeten woonboten zonnepanelen soms onderbinden?

7 reacties

 1. Goedendag, ik ben eigenaar van een Woonark geweest. En heb deze verkocht omdat het ons erg moeilijk werd gemaakt om zeker in een woonark te wonen en zeker ook in de stad Den Haag . Wij wonen nu in Rijswijk en zouden niet graag terug gaan naar ons Den Haag, terwijl ik toch echt een geboren Hagenaar ben. OO Den Haag mooie stad achter de duinen.

  Like

 2. Elke woonboot bewoner in Den Haag weet dat er een maximale hoogte aan een woonboot toegekend is.
  Dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen, maar heeft te maken met de bruggen waar eventueel de betonbak met opbouw onderdoor zou moeten bij vervoer/verslepen door verkoop o.i.d. Nu is dat duurzaam energie/neutraal gedoe een nieuwe ontwikkeling waar zeker de oude voorschriften niet op ingesteld/afgesteld zijn. Maar een brug wordt niet ineens 20 cm. hoger. Dus daar zit geen soelaas. Hoewel ik de gedachte van de woonboot bewoonster heel goed begrijp, had ze toch even verder moeten informeren bij de havendienst van de gemeente Den Haag. (Ik mag maar 20 cm hoger dan ik nu ben met mijn dak, dus helaas pindakaas voor mij geen zonnepanelen mogelijk, hoewel dat zeer lonend zou zijn.

  Like

  • Goedendag, Ik ga er vanuit dat U in een woonboot of Ark woon. Omdat U deze haagse verorderingregels goed weet en kloppen . Maar U weet toch ook dat het op de woonboten ieder voor zichzelf vecht en daar niemand zich bemoeit met het belijd .Groetjes van een ex woonboot bewoner. Willem Out.

   Like

 3. Fietste toevallig over de Troelstrakade zag daar masten op het dak van een woonboot die minsten 5mtr boven het dak uitstaken verder zag ik een woonboot met een grote duiventil. durft de ambtenaar niet aan te bellen vanwege de eventuele reacties of ligt dat buiten zijn dagelijkse fietsroute.. Een woonwagen hoe hoog mag die zijn?? Er zijn complete eengezinswoningen over de vier wielen heel gebouwd.

  Like

 4. Wat een gezever zeg Wat schrijft de gemeente
  ————————————————————————————-
  De gemeente Den Haag wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Zij vindt daarom duurzaamheid een belangrijk onderwerp bij het ontwikkelen van haar plannen
  Op 6 juli 2009 is de Kadernota ‘Op weg naar een Duurzaam Den Haag’ in het college vastgesteld. De kadernota en zijn 17 uitvoeringsplannen moeten ervoor zorgen dat Den Haag een duurzame stad wordt.

  http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Op-weg-naar-een-duurzaam-Den-Haag.htm

  Like

 5. Haagse gemeenteambtenaren houden zich uitsluitend bezig met het sarren van burgers.
  Dat hebben ze inmiddels tot een cultus verheven.
  Je zou ze de status van Damhert moeten geven.

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.