De Markies vordert razendsnel …

In de ingrijpende verbouwing van de Grote Marktstraat vordert één project supersnel: De Markies. Hier krijgt de bouwschutting niet eens de tijd om te worden opgeleukt met graffiti. En dat is best wel verrassend in deze open-hart-operatie van het Haagse winkelcentrum.

20130810-110350.jpg

geen tijd voor fraaie muurschilderingen of graffiti tijdens de bouw

Dat de bouw zo snel gaat is ook niet verwonderlijk als je bedenkt dat de bouwsegmenten enorme afmetingen hebben. Met andere woorden, grote stappen, snel thuis. Als ik naar Opûh Koffie fiets valt mij een groepje mensen op dat naar boven staat te turen. Normaal trap ik daar niet in maar op deze hoogte van de meest en langst opgebroken winkelstraat van Europa kijk ik even mee.

20130810-110426.jpg

de glaswand van de erker hoeft alleen nog maar te worden aangedrukt

Daardoor ben ik getuige van het plaatsen van het laatste dubbelglaspaneel in de erker van de nieuwe bewoner: het Engelse warenhuis Marks en Spencer. Architecten hebben ervoor gekozen de gevel in de Grote Marktstraat, tegenover Sijthoff-City zoveel mogelijk aan de moderne omgeving aan te passen. In de Wagenstraat echter hebben de tekenaars het historisch beeld zoveel mogelijk nagestreefd. Glas en natuursteen voeren hier de boventoon.

20130810-110859.jpg

de artists impression zoals deze in het filmpje van de bouwer is te zien

Bouwput Grote Marktstraat

4 reacties

  1. ik was voor een weekend weer in het haagje en was ook verbaasd over de snelheid van de bouw. Ik denk dat het verschil tussen restaureren en nieuwbouw alles te maken heeft met exploitatie. restaureren zou waarschijnlijk veel langer geduurd hebben en de ondernemers willen uiteraard weer zo snel mogelijk achter de kassa. nostalgie is vooral voor ouderen leuk, maar ik zou mijn i pad toch niet willen verruilen voor een schrift en een kroon pennetje.

    Like

  2. Niet helemaal correct

    Men heeft een historische gevel afgebroken in de Wagenstraat (incl pand erachter). Pand is eeuwig weg, historische gevel wordt nagebouwd

    En Sijthof gebouw wordt totaal ontdaan van zijn niet mooiheid en krijgt kenmerken die de Grote Marktstraat eindelijk wat allure geven. Incl. en dat wordt heel bijzonder enorme Ooievaars !!!! (ornamenten)

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.