Ons Volkspaleis

Gisteren kwam ik in het Volkspaleis – voorheen de turbinehal van het GEB – aan de De Constant Rebecquestraat Kees Koomen tegen, gedachte eigenaar (red.) van het fraaie Trendbeheer. Hij zei mij: “Ik zie niet veel meer van je de laatste tijd …”. Zo’n uitspraak vraagt natuurlijk een weerwoord: “Dat klopt. Er is ook weinig nieuws waar ik aandacht aan wil geven en dat ik de moeite waard vind”, in de betekenis van nieuwe niet eerder vertoonde manifestaties en kunstuitingen. Hij vindt van niet en noemt Zuid 57 het adres van Theater Dakota, als voorbeeld.

Naschrift
Daarmee noemt hij meteen de reden waarom ik ‘de laatste tijd’ vaak twijfel of ik wel zal gaan naar het zoveelste stadsfeestje waar ik als Interniek en Hagaz!ne voor word uitgenodigd. Waarvoor doe ik het eigenlijk? Ik vind schrijven leuk en wil ook graag wat ik beleef aan anderen tonen. Maar of ik daar nu voor uitgenodigd wil worden? Ik word er flink onrustig van.

Aandacht aan een onderwerp geven ter meerdere eer en glorie van de gastheer of -vrouw?
Laten zien dat ik er nog ben? Ik blog, dus besta!
Krijg ik graag reacties? Ja! Van mijn zusje Hennie bijvoorbeeld! Maar waarom reageren mijn broers eigenlijk nooit? Zij bekijken het hele internet nauwelijks en kijken gewoon heel anders.
Kan ik uitnodigingen als van Marcello en Els van Galerie HAAGS wel negeren? Ja hoor. Moeten ze Marjolein ‘Spuiforum Eurojust etcetera‘ de Jong MOODS by Hans Willink maar niet laten openen.

En de E-ON Electriciteitsfabriek (opende zij ook in het donker) is gewoon eindelijk wat wij twaalf jaar geleden al wensten, als ons Volkspaleis.

Komt dat zien! 30 dagen/30 events van 7 september tot 7 oktober 2013.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.