Alweer een opfrisser in de Reinkenstraat …

20130914-114034.jpg

Lifestile, Interiors en Gifts shop Carman en Co.

Zoals één winkelpui een straat zes jaar lang in haar greep kan houden, zo kan de nieuwe Lifestyle winkel Carman en Co. een deel van de Reinkenstraat in één klap enorm opfrissen. Vreemd voor de dagelijkse wandelaar door deze gezellige winkelstraat is dat je zonder er erg in te hebben een lelijke plek uit je gezichtsveld weet te houden. Het is alsof je met een lelijke puist in je gezicht naar buiten moet en deze niet wilt zien als je in de spiegel kijkt. Maar je weet dat hij ooit verdwijnt dus besteed je er verder geen aandacht meer aan. Dit overkomt mij als ik zomaar langs de fraaie winkelruit denk te wandelen maar toch even pas op de plaats maak.

20130914-114904.jpg

een grote variatie aan geschenken en inrichtingsartikelen

Tijdens een harinkje aan de kar van Harteveld hoor ik van Tiny dat het zes jaar heeft moeten duren om nu van dit fraaie uitzicht te kunnen genieten. Dit vraagt om een bezoekje – niet slim na het nuttigen van een haring, met uitjes – aan deze nieuwe winkel op nummer 77, naast het niet meer weg te denken Lunch- en Eetcafé Avgvstvs.

20130914-114120.jpg

Heidi is helemaal in d’r sas met haar nieuwe winkeldomein

De vrolijke dame achter de toonbank heet Heidi en blijkt ook de eigenaar van de shop. Wat een verbetering is deze winkel ten opzichte van de jarenlange armoedige uitstraling van een dichtgetimmerde winkelruit. Heidi is met een klant bezig en verbaast zich over de interesse voor de jaren vijftig stoelen die in de winkel staan. Het blijkt al de vijfde vraag te zijn sinds de opening op 3 september 2013 terwijl deze stoelen op een veiling werden aangeschaft als decor en inrichting en niet voor de verkoop. Je moet tenslotte ook kunnen zitten. Carman en Co. heeft nog geen website, maar die zal niet lang uitblijven, aldus Heidi.

Ik wens de Carmans alvast succes in deze winkelstraat. En het terrasje van Augustus zal ongetwijfeld daaraan bijdragen.

20130914-114819.jpg

tussen de automodellen zie ik ook de VW-bus van kleinzoon Lucas staan

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.