Een trots duo op Prinsjesdag

Haagspraak

De Nederlandse strijdkrachten mogen veel geld hebben om 37 Joint Strike Fighters te bestellen, op het moment dat voor het staatshoofd de Gouden Koets van stal gaat moet er bij de burger gebedeld worden om paarden: geld voor hooi is er immers niet. Defensie heeft al heel lang geen eigen paarden meer. De paarden die particulieren en maneges beschikbaar stellen voor Prinsjesdag worden in de loop van het jaar een aantal malen getraind om met menigten en lawaai om te leren gaan. Vanaf de donderdag voor Prinsjesdag volgt een intensieve voorbereiding van enkele dagen. Hierna zijn ze klaar om met vers gelakte hoeven in dienst te treden van Zijne Majesteit.

Anique en haar paard Duo (volledige naam: Duo Penotti), een prachtig rode vos met witte vlekken, varen er wel bij. Voor beiden levert de derde dinsdag van september zo een onvergetelijke dag op. En dat kan je ook wel zeggen…

View original post 184 woorden meer

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.