Slapen in de Haagse open lucht niet echt nieuw …

Oké de daklozen die Den Haag nog telt, hoeven niet te betalen voor hun overnachting in een doos of onder een brug en weten allang wat het is. Het overnachten in de Haagse buitenlucht in de 48 uur van Den Haag zoals in de tuin van de Nieuwe Kerk aan het Spui is van een geheel ander kaliber en werd door de weersomstandigheden niet echt een succes. Regen overmande de welwillende slapers waardoor het avontuur een beetje in duigen viel. Maar was het overnachten wel zo’n vernieuwend avontuur?

20130928-160305.jpg

keurig opgemaakt bed en spanlijnen voor als het regent …

De bedden waren bijna van perfecte grafische schoonheid en kenden een noodprogramma voor als de weersomstandigheden te hard toe zouden slaan. En juist dat noodprogramma daar ging het mij in feite om. Regen, storm en kou daar hoopten wij thuisblijvers toch op? Want zeg nou zelf, het slapen in de openlucht was niet het avontuur, maar het organiseren in ons klimaat.

20130928-153457.jpg

je voelt je weer even helemaal jong in de regen overnachten …

In 2007 deed het Bureau voor Hedendaags Avontuur al zo’n project. Op het Lange Voorhout vraagt Esther mij of ik de nacht met haar door wil brengen. ‘Ik ben toch nog jong’, probeert zij mij te overtuigen. Maar het bed blijkt niet mee te doen in dit ‘Hedendaags avontuur’. Lees hoe de deelnemers aan dit avontuur al in 2007 hun nacht in de openlucht doorbrengen en geniet mee in jouw ideale huiselijke omstandigheden terwijl de regen neerklettert op hun geïmproviseerde bladerdak …

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.