Nog weleens bij de Bosbrug geweest?

Na een rustige OK (Opûh Koffie) maar weer eens richting Plein en Lange Voorhout getrokken. Amadeus richt zich achter doek en kleurrijk schuttingwerk al flink op en op het Plein valt mij de val van herfstbladeren bijzonder op.

20131024-152458.jpg

het Plein kleurt door het vallend blad bijna okergeel …

Een Indian Summer zal het hier in de stad niet snel worden maar de haast waarmee de natuur zich van het zuurstofrijk groen wil ontdoen valt hier wel op. Bijna okergeel is het effect dat de omgeving hiervan meekrijgt.

Langs de donkere Dantzig, via in de haast getrokken gele rijbanen met duidelijke pijlen, tegen het verkeer in, richting Voorhout, op de fiets mag bijna alles, even gestopt op de wel héél hoge verkeersdrempel Lange Houtstraat. Direct valt mij de enorme opengevallen ruimte op naast de Amerikaanse Ambassade waar tot voor kort de Franse Ambassade stond.
20131024-152542.jpg

juist in de herfstvakantie liggen interessante Haagse locaties compleet overhoop

Rechts van mij ligt langs de imposante gevelwand naar de Koninklijke Schouwburg toe, hoe kan het ook anders, het gehele trottoir open. Het is immers herfstvakantie waar de laatste toeristen een poging wagen een glimp van Den Haag op te vangen?

Langs bergen zand en opeenhopingen van rood-witte hekken en in de haast verzamelde verkeersborden rijd ik langs het Ministerie van Financiën richting … daar kom ik niet helemaal meer uit. Ik moet afstappen maar doe dat natuurlijk niet, net als de vrouw die langs mij fietst waarmee ik mij maar een watje zou tonen.

20131024-153254.jpg

nog even en RandstadRail zoeft zo via Den Haag Centraal naar Brussel (..)

De kruising van trambanen die op de Bosbrug in de maak is, laat zien dat HTM sinds kort tot het Nederlandse Spoorwegennet behoort. Nog even en RandstadRail zoeft naast HSL zo richting Brussel (..).

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.