Vogel’trek’: want een trék dat ze hebben …

Volle druiventrossen, gele bladeren en gebonk tegen de ruiten … Het is weer zover dat onze gevleugelde vriendjes ons van de druiventrossen komen ontdoen. Wat wij jaren geleden als simpel druivenstokje in de grond stopten, ziet er nu uit als een oude wijnrank. Verschrompeld en kreunend bij forse windstoten houdt ‘de Blauwe van Boskoop’ het al dertig jaar vol. En dat is ook het vogelrijk der spreeuwen niet ontgaan.

Elk jaar komen ze langs, zwermen spreeuwen op weg naar het warme zuiden om even de struiken en bomen van hun vruchten te ontdoen. Vanmiddag waren zij er weer en vochten elkaar de tent uit voor de meeste druiven en bessen van de Taxus. Vogeltrek in de dubbele betekenis van het woord. Want trek hebben ze!

20131104-005621.jpg

volle trossen vóór …

20131104-010026.jpg

kale takken ná de visite van de spreeuwen

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.