Zwarte Piet geeft je vleugels …

In mijn zoektocht naar een origineel cadeau voor mijn zusje Hennie steven ik af op LHGWR of wel Lief Hertje en Grote Witte Reus aan de Stationsweg. Het verbaast mij namelijk dat dit originele cadeau (ga ik niet verklappen natuurlijk) bij hen goedkoper is en op de website zelfs zonder bezorgkosten. Maar mijn bevlogenheid wordt al snel getemperd door het verwisselen van URL van de Bijenkorf en VenD met die van LhGWR. Zij verkopen een soortgelijk item en uiteraard is dan gratis bezorgen meer in de lijn van deze bedrijven. Overigens hoor ik ter plekke wel dat Lief Hertje in 2014 hún expositiewinkel op de website uitbreiden met een bezorgdienst.

Maar nu ik hier toch ben en een blik kan werpen op de komende expositie die zaterdag 9 november om vier uur start en tot 22 december loopt, spreek ik meteen de ‘geestelijk moeder’ van het project ‘A Nation outside a NationNadine Stijns.

Nadine Stijns legt uit wat zij exposeert bij Lief Hertje en Grote Witte Reus

Nadine vertelt vol geestdrift over het leven van Philipino’s die met het verzenden van persoonlijke spullen (op de expositie te zien) hun band met het thuisfront proberen in te vullen. De persoonlijke zoektocht naar de identiteit van Stijns’ Filipijnse schoonfamilie is de aanzet geweest voor dit project. Maar dan moet zij toch echt even naar de Hema om wat materiaal te halen.

20131107-110923.jpg

bij de Bijenkorf hebben ze het begrepen, geef Zwarte Piet vleugels en zelfs tegenstanders geven het op

Uiteindelijk beland ik voor het cadeau toch in de Bijenkorf waar – vol verwachting klopt mijn hart – al een Zwarte Piet is te bewonderen. Jawel, een met gouden vleugels. Hij zweeft daar zo gezellig aan het plafond. Zal het dan toch nog goed komen, of hebben de tegenstanders ook iets tegen een knecht met vleugels?

2 reacties

  1. He he gelukkig een positief zwarte pieten bericht!!Ik moet er toch niet aan denken dat onze zwarte piet verdwijnt.Wat heb ik als kind en wat hebben onze kinderen en nu weer onze kleinkinderen van deze zwarte man genoten .Laten we eerlijk zijn wat is de sint zonder zijn zwarte hulp??En vraag ik mij angstig af, zouden de etalages van de Bijenkorf, vol met de hardwerkende cadeautjes inpakkende pietjes,rond het sint nicolaas gebeuren,dan ook verdwijnen???

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.