De ‘V’ van vuil: Gratis graffiti schoonspuitdienst

Buurman John komt met de volgende interessante vraag.
‘Vorige week ontvingen wij een brief van de gemeente, afdeling graffiti, met de vraag ons te laten inschrijven om gratis graffiti te laten verwijderen. Daar heb ik over gebeld omdat wij, op dit moment, geen besmeuring hebben. Ze reageerden heel snel. Het gaat over dat grijze TV kastje tussen ons in. Ooit hebben we bij ons door een “ firma Vrolijk” graffiti laten verwijderen met een slecht resultaat, vandaar mijn terechte of onterechte scepsis. Omdat het schoonmaken ook jullie gevel zal bereiken is mijn vraag of wij dit wel willen?!’

20131108-111718.jpg

het Casema (nu Ziggo) kastje vóór de gratis schoonmaakdienst in 2006

Ik heb even opgezocht wat ik er ook weer over schreef in 2006. Zie Hagaz!ne juni 2006
De man van het kastje had een groot verhaal, maar hebben wij niet meer gezien. Dus ik vraag mij af wat de gemeente nu weer belooft. Waarom moet je je in laten schrijven, zou mijn vraag zijn. Als zij zien dat het Casema kastje bevuild wordt dan vind ik dat de eigenaar van het kastje moet zorgen dat het meteen schoon wordt gemaakt. De monteurs van Ziggo (want zo heet Casema tegenwoordig) hoeven op hun formulier alleen maar een V’tje neer te zetten de ‘V’ van vuil zodat de schoonmaakdienst van Ziggo zijn maatregelen kan nemen. Wie een kastje neerzet blijft daar ook de verantwoording voor dragen, zowel intern (zijn ze vaak aan het rommelen) als extern. Dat zou in het gemeentelijk contract met Casema moeten zijn opgenomen.

20131108-111755.jpg

het Casema (nu Ziggo) kastje zeven jaar later …

Casema kan natuurlijk wel zijn naam wijzigen in Ziggo maar dat wil nog niet zeggen dat het kastje van Casema (nu Ziggo!) blijft. Wat wil de gemeente nu weer voor extra ambtenaren inzetten voor een zo te zien nutteloze dienst? Stel Ziggo zelf verantwoordelijk ook voor de buitenkant van de duizenden kastjes. Prima PR toch voor Ziggo?

2 reacties

  1. Eerlijk gezegd vind ik het best heeel onbelangrijk.En wat nu blijkt is dat de creatieve luitjes met hun, naar mijn mening leleijke werkjes,wel mooi voor werkgelegenheid zorgen,toch?

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.