Oxxio, je energie loopt echt uit de hand …

Energieleverancier Oxxio, je weet wel de energieleverancier die spelletjes met haar gebruikers speelt, heeft iets nieuws bedacht. Ik zie het directieteam al zitten op een slechte maandagochtendvergadering. De voorzitter opent de vergadering en meldt dat de afname van groene energie niet de groei vertoont die zij ervan verwacht. Heeft iemand een plan waarmee de groene energieafname te verhogen is? Na vele trucjes van gratis (verouderde) iPads, ‘slimme’ energiemeters die feilloos aangeven wanneer iemand op vakantie is (..) etc. komt iemand met het idee de welkomstkorting met rente in te zetten.
De uitwerking ervan, ontvangen wij vandaag thuis in de brievenbus. Eigenlijk geloof ik niet dat deze Oxxio-actie echt van Oxxio afkomt. Als dat wél zo is dan zou deze actie zelfs bij wet verboden moeten worden. Wat is namelijk het geval?

Ons wordt een bedrag van € 65,22 beloofd als teruggave van de welkomstkorting 2006 (!). Dat is dus zeven jaar geleden! Of wij alleen maar even ons oude rekeningnummer (?) in het nieuwe rekeningnummer (?) willen wijzigen!?! Na het wijzigen van ons rekeningnummer is het mogelijk dat er toch een bedrag van ons oude rekeningnummer wordt afgeschreven (?). Dat heeft volgens de brief te maken met de verwerkingstijd van onze wijziging ?!? Gaat dat dan om die welkomstkorting van 2006? Wij kunnen er vanuitgaan dat onze eerstvolgende termijn(?!?) wél van onze nieuwe rekening wordt afgeschreven! Waar gáát dit over? Wij zijn helemaal niet bij Oxxio aangesloten! HALLOOO, anybody Home?

20131127-202003.jpg

is dit écht een nutsbedrijf of hebben wij te maken met een nepper?

Neem de informatie over de bijlagen. Het formulier graag samen met een kopie van mijn bankpas, voldoende gefrankeerd opsturen naar, let op: Antwoordnummer 1773!!! 1200 VB Hilversum. Frankeren naar een antwoordnummer terwijl er ook nog een antwoordenveloppe bijgevoegd is, waarop nog eens extra staat vermeld Postzegel plakken, niet nodig!

Dit moet toch een dubieuze actie zijn van een organisatie die het slechtste voor de mens voor ogen heeft? Of is dit een groene energieleverancier die op een uiterst onbetrouwbare wijze nieuwe oude klanten probeert te werven? Jij mag het zeggen.

6 reacties

 1. Beste Interniek,

  Het klopt inderdaad dat Oxxio deze brieven heeft verzonden. U geeft aan dat u niet bij ons bent aangesloten. Wij hebben u echter energie geleverd van 22 maart 2006 tot en met 1 september 2009. Wij hebben u destijds een welkomstkorting beloofd. U heeft deze nog niet ontvangen, vandaar onze brief. U kunt hierover meer terug lezen op http://www.oxxio.nl/premiums. Wij willen graag dat het geld bij de juiste persoon terecht komt en willen daarom uw rekeningnummer verifiëren. U mag ons ook een e-mail sturen met daarin uw gegevens. U kunt dit doen naar deoxxiomedewerker@oxxio.nl. U geeft aan dat u bang bent dat wij geld van uw rekening willen incasseren. Dit is echter niet het geval. Wij leveren u namelijk geen energie meer, daarnaast heeft u geen openstaand saldo bij ons. Wij hebben derhalve geen reden om geld van uw rekening af te schrijven.

  Voor verdere vragen mag u tevens contact opnemen via het bovengenoemde e-mail adres.

  Met vriendelijke groet,

  Fabienne
  Oxxio Nederland B.V.

  Like

 2. Ik heb net zo’n brief ontvangen, en kan dit melden bij fraudemeldpunt.nl of gewoon vernietigen zoals hierboven staat

  Like

  • Gek hè, maar ik vind dat dit soort acties juist ingelijst moeten worden om te laten zien aan wie wij als consument in feite overgeleverd zijn. Dus ik bewaar ze nog even …

   – The future? … join me! @interniek 🚲 hagazine.nl

   Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.