Kooklokaal, niet meer zo lokaal

Kooklokaal was in 2005 typisch zo’n onderwerp op Hagaz!ne waarvan ik vond dat zij wel wat ondersteuning kon gebruiken. Tijdens mijn wekelijkse rondje langs de kerk, de Houtrustkerk wel te verstaan, spotte ik de grappige naam Kook Lokaal voor het eerst op een auto bij de kerk. Het woord Kooklokaal zette tijdens het lopen mijn hersens aan het werk de naam op vele manieren te gebruiken.
In eerste instantie dacht ik aan de gebiedende wijs: kook lokaal! Met als uitleg dat je veel beter dichtbij huis een kookles kunt volgen dan uit de buurt. De tweede verklaring was de ruimte waar de kookles gegeven werd: het Kooklokaal. Daarbij dacht ik meteen aan de nabij gelegen Huishoudschool waar het kooklokaal de ruimte was waar meisjes aan de opleiding ‘koken’ de kneepjes van het vak werd bijgebracht.
Maar hier bevindt dat kooklokaal zich dus onder de Houtrustkerk. Ik zag de deelnemers of cursisten regelmatig in de laaggelegen tuin van de kerk een glaasje drinken en ik vermoed ook aan hun kunsten proeven. De derde uitleg was de naam die lekker in het geheugen moet liggen als je hem een keer eventjes hebt gezien zodat je bij thuiskomst meteen op het internet op kan zoeken waar de naam voor staat.
Nog even en de naar mijn indruk drukbezette kookopleiding is niet meer zo lokaal als voorheen. Een rechtszaak met het Houtrustkerkbestuur over onder meer de kleur van de gebruikte kopjes, zo lees ik in Den Haag Centraal, dwingt de kookcursus te verkassen. In Oude Wetering, direct aan het Braassemermeer is per 1 januari 2014 het definitieve Kooklokaal gevestigd.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.