Haags Technologie Festival geslaagd

Dat is nog eens wat anders dan Donald Duckjes lezen in de lege uren van mijn lagere schooltijd. Als je ziet hoe de jeugd enthousiast met de techniek bezig is dan belooft dat veel voor de toekomst. In mijn vluchtige bezoek die zaterdagmiddag aan het Haags Technologie Festival kan ik net volgende vastleggen.

Ik raak aan de praat met een enthousiaste ouder uit Zoeterwoude. Hij praat mij bij over wat er allemaal gebeurt. Zijn zoontje doet mee aan het Zoeterwoude team en corrigeert hem een enkele keer. Deelnemers aan deze regionale wedstrijd dingen mee naar de Europese finale in Noorwegen. Deze vader weet er zoveel van omdat zijn broer in Denemarken woont en daar zijn zoontje ook laat meedoen. Dus de twee neefjes zouden, als het meezit, elkaars landelijke rivalen kunnen worden naar de eindstrijd in Amerika! De finale van FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) heeft al eens in Hawaï plaatsgevonden, vertelt de vader enthousiast. En dat enthousiasme deel ik graag met hem.

20131220-220029.jpg

Een soort arena: tribunes en een podium om een aantal speelvelden heen.


Enthousiaste ouders moedigen hun Einstein in de dop aan in twee-en-een-halve minuut zoveel mogelijk missies in teamverband te volbrengen. ‘Familieleden in veiligheid brengen’ scoort maar liefst 66 punten, ‘gebouwdelen verwijderen’ 20 punten, ‘vrachtwagen en ambulance verplaatsen’ 20 en 25 punten en zo tot een ‘Tsunami veroorzaken’ aan toe! 

20131215-151723.jpg

Leerlingen van basis- en het voortgezet onderwijs in competitie tijdens spannende robotwedstrijden

Tsunami veroorzaken? Lees ik dat nu goed? Jawel want wij hebben het hier natuurlijk over missies in miniatuurformaat met zelf ontwikkelde robots en met technisch Lego gebouwde (ramp)locaties in zo min mogelijk tijd uit te voeren.

20131215-182939.jpg

lekker dollen met de reserve robot

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.