Opnieuw Lampenlol

En ik maar denken dat er een plastic zak of zoiets aan de inmiddels beroemde HTM-mast 103 hangt te bungelen. Het hangt er al een paar dagen vóór de storm, ditmaal aan de lamp aan zeezijde zoals dat in vaktermen heet, weet ik inmiddels. Het lijkt een uit de koers geraakte Thaise heteluchtballon. Wel gedoofd natuurlijk. Totdat de Brandweer, afdeling kraanwagen zich zonder sirene meldt en het totaal iets anders blijkt te zijn …

20131228-144001.jpg

het wachten op de Politie is met dit weer niet echt vervelend

Zal iemand gebeld hebben? Maar nee, hier komt zelfs de brandweer niet voor. En zoals dat nu eenmaal gaat op een drukke doorgaande laan, is het wachten op de Politie die het verkeer om moet leiden voordat de kraanwagen zijn hydraulische poten op het wegdek kan plaatsen. Het is mooi weer en twee brandweerlieden trekken alvast hun fluorescerende veiligheidsoverall aan en zetten zich in het vroege winterzonnetje neer op de vensterbank van het fraaie Jugendstil pand. Tja het is nu eenmaal mijn uitzicht vanuit de woonkamer dus een plezierige onderbreking tijdens deze ‘Beslotûh Koffie’.
De Politie Haaglanden arriveert en de dienstdoende politieman zet zijn witte, roodblauw gestreepte busje dwars over de weg en stelt de zwaailichten in werking. Het werk kan beginnen.

Als een enorm monster spreidt het rode insect zijn indrukwekkende poten uit op de tevoren neergelegde multiplex platen, ter bescherming van het wegdek. Het richt zich op waarbij het onderlichaam vrij komt van de grond. Altijd fraai om te zien. De mannen stappen in de bek van het nog gebogen insect. En als de nek zich strekt, realiseer Ik mij dat er op zijn minst om geloot moest worden wie dit soort klussen mag uitvoeren. Het op hoogte brengen van de bedieningskorf is tenslotte puur attractie. Hier is wel enige voorzichtigheid geboden vanwege het hoge voltage op de nu onder hen hangende bovenleiding van RandstadRail 3.

20131228-212327.jpg

geen plastic zak, geen wensballon maar de bovenkap van het lichtarmatuur, zeezijde

Als de mannen hun doel binnen handbereik hebben, blijkt het alles behalve een Thaise lichtballon te zijn, namelijk veel dichter bij huis: de kap van het lichtmastarmatuur, inderdaad, ‘zeezijde’.

En weer kan een openbare dienst worden toegevoegd aan de lampenlol van HTM mast 103.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.