DebtScan al bij je langs geweest?

Nog geen dag geleden toont het Journaal een nieuw soort aanval op onze privacy althans, een vorm van registratie op de openbare weg waarvan nog maar bewezen moet worden dat dit is toegestaan, of de betreffende DebtScan-wagen rijdt al voorbij ons huis de Regentesselaan in.
De wagen is uitgerust met vier camera’s links en rechts gericht op het wegdek met het doel voornamelijk kentekenplaten vast te leggen in opdracht van derden.

20140112-010124.jpg

de DebtScan auto glipte net rechtsaf de Regentesselaan in …

Het doet mij denken aan de cowboy praktijken in Amerika waar premiejagers al dan niet bewapend op jacht gaan naar roerend goed dat niet is afbetaald. Op slimme wijze wordt het betreffende object gespot om op het juiste moment zonder teveel opschudding te kunnen toeslaan. Het is tenslotte niet niks als je auto opeens wordt meegenomen.
Met de huidige scanmethoden staan de gezochte nummerborden al in de database en hoeven die alleen nog maar met de cameraopnamen vergeleken te worden. De vastgelegde nummerborden lopen al onder het rijden het systeem door. Een piepje is het enige dat de chauffeur merkt als een nummerbord gevonden is.

Of er verbinding met het justitiële apparaat is, is mij niet bekend. Maar het is wel duidelijk dat opnieuw van het openbare vrije leven weer een stukje wordt afgesnoept. Nog even en ook personen worden op deze wijze door particuliere ondernemingen getraceerd.

Daarom leek mij het vastleggen van de DebtScan-wagen een geoorloofde actie.

4 reacties

 1. Best heel raar,en dat kan zo maar.Ga je je als mens daar prettiger, veiliger door voelen?
  Ik had nog nooit van debtscan auto gehoord,laat staan dat ik hem herkent zou hebben.

  Like

 2. Zodra ik mij als voetganger op hoofdstraten bevind ben ik binnen het bereik van de daar opgestelde camera’s. In sommige wijken zijn ook de zijstraten van camera’s voorzien.
  Iedereen houdt iedereen in de gaten.Orwell 1984 is realiteit geworden

  Like

 3. Je kan natuurlijk ook stellen dat onze overheid nogal wat steken laat vallen en maar eens fluks van hun diensten gebruik moet gaan maken.
  Hier hebben we een RDW die zo kan zien of er meer dan twee auto’s op iemands naam staan en je ervan uit kan gaan dat het geen zuivere koffie is.
  Maar die blijven gewoon achterover leunen.
  Voor je het weet moeten ze dan écht aan het werk.
  Alleen het idee al.
  De gruwel.

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.