Ooievaars hebben iets menselijks over zich …

Grappig dat je kunt rekenen op ooievaars in het algemeen en die van Den Haag in het bijzonder. Want het is toch apart dat je met een persbericht een afspraak belegt waarbij je ervan uitgaat dat de vogels er zullen zijn.
Dit bedenk ik als ik zondag nog van huis moet vertrekken naar de weilanden naast Paleis Huis Ten Bosch. Dat de vogels niet gevlogen zijn blijkt als ik er aankom. 

20140113-100715.jpg

daar staat zij of hij dan, zo uit het stadswapen gestapt, de geluksbrenger en symbool voor nieuw leven …

Meteen zie ik al op het veld naast het Automobielmuseum twee ooievaars met hun rode snavel in het gras staan wroeten. Het is toch wel grappig deze statige vogel die wij allemaal uit ons stadswapen kennen hier los te zien lopen en vliegen. Samen met enkele reigers maken zij een vlucht naar een weiland verderop. Tijd voor mij om Monique van den Broek, onder meer bekend van de bekroonde film ‘Ooievaars natuurlijk‘, op te zoeken die in het persbericht meldde zondag aanwezig te zijn. 
Na een kleine cross over de zompige bospaadjes van Reigersbergen beland ik op een plek waar een aantal telescoopkijkers staan opgesteld. Het is er best druk voor dit plekje dat uitzicht biedt op de velden richting Huis Ten Bosch. Een blik door een van de kijkers levert een gedetailleerde kijk op het verste weiland waar nu wel zes ooievaars staan. 

Dit bezoekje aan Reigersbergen voor de jaarlijkse wintertelling van ooievaars, levert een geanimeerd gesprek op met Caroline Walta van de Haagse Vogelbescherming. Ga voor meer informatie naar de STORK site (STichting Ooievaars Research & Knowhow)
Zie ook Haagse Vogelbescherming

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.