Grote Marktstraat nu op de schop?

Ik vraag mij altijd af hoe anderen kijken naar openbare werken. Als ik lees dat de Grote Marktstraat volledig op de schop gaat en dat de herinrichting ‘al’ is begonnen om de binnenstad aantrekkelijker te maken dan vraag ik mij af wat er de afgelopen tien jaar dan is gebeurd. Heb je het dan over de straat waar je op loopt en fietst? Of heb je het dan ook over de straat waar je naar kijkt dus inclusief de winkelwanden en het straatmeubilair?

20140118-140713.jpg

Sijthoff City in de ‘remake’ neemt de ruimte voor zijn strippers …

In mijn wekelijkse gang naar de OK In de Wagenstraat 187 moet ik mij ’s ochtends altijd tussen vrachtwagens, bouwvakkers en ‘winkelend’ publiek door worstelen. Nu helemaal als ik de voorheen zeer ruime bocht vóór de Bijenkorf naar rechts wil inslaan. Want de strippers van het Sijthoff-City complex, hebben nogal de ruimte genomen; geef hen ongelijk! De bouwschutting heeft het complete terrasoppervlak dat langs de Sijthoff-wand lag, gelandjepikt. De Stroopwafelkar met zijn vlijmscherpe luifel kan ik fietsend en bukkend nog net ontwijken. Ook zij moeten aan de ‘stripperswil-is-wet’ voldoen en worden bijkans op de kruising Wagenstraat Grote Marktstraat gedrukt. Ondertussen gaapt het ene na het andere gat je onheilspellend over de omheining aan met de stofwolken als de rook uit de neusgaten van het bouwmonster.

Maar, zoals ik in het begin al schreef, de Grote Marktstraat gaat nu volledig op de schop … Een internationale winkelboulevard met luxueuze tegels (..), statige banken en kroonluchters (?) En wij zijn al de Beste Binnenstad van Nederland!?! Wat mag dat dan wel betekenen? Voor uitleg zie veranderingen Grote Marktstraat op een rij en Beste Binnenstad van Nederland

* de Gemeente Den Haag verwijst op internet zoals het haar uitkomt.

2 reacties

  1. Waar ze mee bezig zijn weet ik niet je maakt eerst alle verbouwingen af en dan ga je de bestrating vernieuwen anders wordt het weer door bouwverkeer stuk gereden. Maar de ervaring heeft geleerd dat logisch denken strafbaar is bij de gemeente,geldverspilling is prioriteit nr 1

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.