Baden alle digitale parkeermeters in duisternis …?

Na berichten over de onderbelichte parkeermeters op de Moerweg, krijg ik vandaag ook een beeld van de meters bij mij in de buurt.
Als ik aan het einde van mijn Opadag mijn dochter en kleinkinderen begeleid naar hun auto zie ik een man voor de parkeermeter staan. Maar als de kinderen ingeladen zijn, in de stoeltjes vastgegespt en geknuffeld, staat de man er nog steeds. Als ik hem vraag of ik hem kan helpen, blijkt hij zijn adrenaline al redelijk op niveau te hebben gebracht. In eerste instantie lijkt de meter goed belicht maar dat is vooral door het lichtkokertje op de meter zelf om de meter te vinden. Als je de meter wilt gebruiken dan tast je in het duister. Wel reageert een beeldschermpje met een animatie van een zandloper en aanwijzingen voor het indrukken van blauwe, groene of rode toetsen. Maar op het toetsenbordje zijn die kleuren- en cijfertoetsen in het donker niet of nauwelijks te zien.

20140122-000708.jpg

de toetsen zelf baden in het duister

Toeval dat deze meter ook niet in het donker te bedienen is, net als die van de Moerweg? Ik denk het niet want het bedieningspaneel van de meter in de Archimedesstraat baadt eveneens in volkomen duisternis.

Meteen vraag ik mij dan af wie zo’n parkeermeter bedenkt! Maar bovenal wie verantwoordelijk is voor de aanschaf in groten getale? Wordt dat niet op toepasbaarheid en functionaliteit beoordeeld op de plek en in alle omstandigheden?

2 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.