iPad mini gehackt

Opeens was het daar, of liever gezegd, was het daar niet meer. Het Apple iCloud account van Lida zag er op haar iPad mini wazig uit. En wat opviel: er stond boven haar eigen accountnaam een vreemde naam @ Yahoo.com!? waarlangs via de mail contact moest worden opgenomen.

Lida ontving van Apple al een waarschuwing of zijzelf aan haar account was geweest. Zo niet dan moest direct een ander password worden ingevuld. En vooral NIET reageren op de mail!
Wel grappig dat je dan een advies krijgt dat je in zijn geheel niet kunt uitvoeren. Misschien kon het nog toen de Apple mail voor het eerst in beeld kwam. Maar als wij aan de slag willen gaan om het account op te schonen kunnen wij er niet meer bij. Wát wij ook proberen, het lukt ons niet. Dan is hulp van Apple Support nabij. Achter de pc van Lida en met mijn iPad en de iPad mini van Lida binnen handbereik komen wij er na twee telefoongesprekken van drie kwartier (= 1 1/2 uur!) uit. Vooral het laatste gesprek met Lieke had het verlichtend effect dat de wazige iCloud pagina weer normaal in beeld kwam zonder het vreemde @ Yahoo mailadres erboven.
Vreemdgaan de oplossing
De enige optie om daar te komen was jezelf uitgeven voor de persoon die in de mail stond vermeld. Dus in feite doen wat die persoon ook had gedaan. Er kon immers niet écht iets fout gaan met Lieke van Apple als chaperonne. Zelfs Lida stond achter mij mee te kijken.

En het was nog leuk ook om onder toezicht van twee vrouwen vreemd te gaan.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.