Kunstwerk aan de winkel!

Vanochtend komt Maurits bijna opgewonden de OK binnen met de oproep: “Roel, werk aan de winkel!” Hij doelt hiermee op het kunstwerk van Berry Holslag, het tegeltableau ter grootte van een huis dat binnenkort vernietigd dreigt te worden.

20140220-004719.jpg

wie weet een goeie plek voor dit fraaie kunstwerk? Liefst op een muur die blijft!

Het unieke kunstwerk bevindt zich op de buitenmuur van het huizenblok aan de Van Dijckstraat hoek Abraham Bloemaertstraat dat gesloopt wordt. Wij hebben het als kunstliefhebbers blijkbaar niet opgemerkt dat er een sloopvergunning voor het huizenblok door de gemeente is afgegeven. Dat zal waarschijnlijk in de Stadskrant hebben gestaan die af en toe in de Posthoorn wordt verspreid in Den Haag. En dan moet het je ook nog opvallen dat dit huizenblok het fraaie muurproject van Berry Holslag betreft.

20140220-004423.jpg

zal het Berry Holslag kunstwerk de kaken van het sloopmonster overleven?

Wordt het niet hoog tijd dat de gemeente haar burgers beter en efficiënt informeert? En is een kunstwacht wellicht een oplossing?
Reageer naar de verantwoordelijke woningbouwvereniging.

6 reacties

 1. Iedereen blij? Ik niet! HaagWonen is tevreden met het resultaat? Dank je de koekkoek! Het gaat hier niet om HaagWonen maar om een kunstwerk van grote klasse dat HaagWonen wilde vernietigen! De muur waar het kunstwerk op zit is al een later geplaatste muur, misschien wel voor het kunstwerk zelf. En wat gebeurt daar nu mee? Het wordt tegeltje voor tegeltje afgebroken! Afgebroken dus! En opgeslagen. Ik kan mij voorstellen dat Berry Holslag hierover gerustgesteld is. Maar blij? De afbraak die HaagWonen even heeft stopgezet gaat dus gewoon door! Het kunstwerk wordt afgebroken op de plaats waar het werd opgericht met alle sociale invloeden uit die tijd. Het behoud van de complete muur is van essentieel belang voor de omgeving!

  Like

 2. Lastiger is het voor een kunstenaar om zich te
  verzetten tegen algehele vernietiging van zijn werk In een ander geval moest de kunstenaar weer
  toestaan dat zijn werk werd gesloopt, omdat de
  omgeving waarin het zich bevond noodzakelijk
  moest verdwijnen zijn geen leuke dingen die ik op het internet tegen kwam maar er is ook een Europese maatregel die weer sterk voor de kunstenaar opkomt. Wel kan Berry beslag op het kunstwerk laten leggen bron
  http://www.cultuur-ondernemen.nl/documents/10156/223f8d16-36ec-4f62-b4c4-d596527055dd

  Like

 3. Mijn plan: laat een hoge pief op cultureel niveau zeggen dat het hier om een kunstwerk gaat. Laat hem/haar dat op papier of camera zeggen. Vervolgens kan de Gemeente dit werk nooit meer slopen wil ze niet aangeklaagd worden voor kunstvernietiging.

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.