Gezondheidscentrum Archimedes komt eraan

Het voormalige Politiebureau Archimedesstraat, hoek Laan ven Meerdervoort is nu toch echt aan de beurt voor een rigoreuze verbouwing tot medisch wijkcentrum. Mega puincontainers voeren het verleden af van waar men eens aangiften kon doen van diefstal of gevonden voorwerpen. Wat direct opvalt zijn de enorme gaten onder de vijf zijramen in de Archimedesstraat. De stenen vensterbanken zijn er eerst uitgehakt en op een lager punt weer teruggeplaatst.

20140222-102501.jpg

de gaten gunnen mij een blik naar binnen

De gapende gaten zullen in de stijl van de huidige kozijnen worden aangevuld. Het biedt mij de gelegenheid naar binnen te kijken.
Daar zie ik dat de complete begane grond is verdwenen, beter gezegd een meter is verlaagd. Die verdieping is nodig voor een gelijkvloerse entree.
Alleen de ondersteunende pilaren staan nog op hun betonnen sokkels overeind. Een minidragline rijdt behendig om de pilaren heen om steeds weer een bak vol puin te verzamelen. Daar waar je vroeger door de voortuin via enkele treden het bordes op kon, rijdt nu een meter lager de puinruimer met stenen naar buiten.

20140222-102528.jpg

De openslaande deuren van het bordes hangen er wat zielig bij

 Van de tuin met het fraaie hekwerk is niets meer te bekennen. Of het hekwerk nog terug zal worden geplaatst is niet duidelijk. Wel zag ik op een bouwtekening dat rechts tegen de tuinmuur een parkeerplaats voor fietsen komt.

20140222-104532.jpg

Gezondheidscentrum Archimedes gaat er nu toch werkelijk komen. Naar verwachting is het medisch wijkcentrum nog voor de komende Bouwvakvakantie klaar.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.