Stijlvol M&S geeft de Haagse burger moed

Heerlijk dat wij weer in Den Haag de fraaie winkelketen van Marks & Spencer mogen begroeten. Stijl en Engels bakkerijvernuft zijn in de Grote Marktstraat neergedaald. De Engelse ambassadeur, Sir Geoffrey Adams deed de pre-opening op charmant Nederlandse wijze en sprak hierbij tot de CEO Marc Bolland dat hij hem toch écht niet meer zal laten gaan. Hij doelde hiermee op de jaren dat het Britse vlaggeschip zich uit onze stad had teruggetrokken.

20140223-182145.jpg

De Engelse ambassadeur, Sir Geoffrey Adams sprak ook in het Nederlands

Maar de comeback van De Markies met de klemtoon op de eerste lettergreep, is spectaculair te noemen. M&S Den Haag is de grootste vestiging buiten het Britse koninkrijk in Europa.

20140223-155317.jpg

de eerste Foodhall van M&S in Nederland is in Den Haag

De enorme Foodhall, de eerste van M&S in Nederland heeft een assortiment van meer dan 2500 producten, met de bekende Engelse lekkernijen als scones, jams en een eigen bakkerij bij het restaurant. Het is meer dit deel van de Markies dat vanavond onze aandacht heeft. 

20140223-181821.jpg

BN’ers waren ook te vinden in onze omgeving

Uitsluitend op uitnodiging mogen wij naar binnen nadat enkele celebrities ons over de rode loper zijn voorgegaan. Van verre kon je al zien dat er iets bijzonders aan de hand was omdat het grote aantal gasten niet allemaal tegelijk naar binnen kon.

Champagne, cocktails, hapjes, het kon allemaal niet op tijdens deze preview. 

20140223-154540.jpg

het moment is daar dat de modeshow begint

Tokio Myers is de eigenzinnige pianist met het opvallende haar die met een sample pad optreedt. Gezeten achter een spierwitte vleugel begint hij klassiek maar werpt dan meteen een paar heftige beats ertussen. Dat is het teken dat de modeshow begint.

20140223-154901.jpg

de modellen sluiten gezamenlijk de fashionshow af

Niet alleen Britse degelijkheid maar ook de merken Autograph en Limited Edition die slechts enkele weken te verkrijgen zijn komen langs. Menige smartphone legt het gebeuren vast. Ondertussen wordt de inwendige mens verwend met exquise hapjes, chique opgemaakt door eigen koks en uitgeserveerd door vriendelijke gastvrouwen en -heren. 

20140223-181427.jpg

na de Cornish Clotted Cream wijst een gastheer ons de weg naar de scones

Wij hebben de smaak te pakken als wij voldaan de fraaie vestiging aan de Grote Marktstraat verlaten. De eerste boodschappen zijn gedaan Scones, aardbeienjam en Cornish Clotted Cream uit een spuitbus. Een laatste blik achterom roept de gedachte bij mij op: zouden wij deze kwaliteit voor het centrum kunnen aanhouden?

20140223-154300.jpg

De officiële winkelopening heeft de volgende dag plaats om twaalf uur ’s middags

20140223-155344.jpg

Marks & Spencer Den Haag

Zie ook Haagspraak.

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.