Blogbal 2014

Voorgaande jaren wist ik niet wat ik ervan moest denken uitgenodigd te worden voor het Blogbal. In Amsterdam een feestje vieren als zo’n beetje de eerste Haagse blogger @Interniek met Hagaz!ne – het virtuele tijdschrift van Den Haag sinds 1996 – leek mij ongepast. De beelden na afloop namen ook niet meteen het gevoel weg spijt te hebben niet geweest te zijn, op die van 2010 na dan (met de witte paarden!). Maar iets in mij zei (of was het de nipple-poster?) dat ik er toch eens heen moest om het te beleven, maar dan niet alleen.

20140311-153402.jpg

Sinds zaterdag 8 maart 2014 weet ik het. Misschien moest ik er nog inkomen, maar kort gezegd vond ik er geen Blogbal aan. Er werd niet gedanst en het had niet het elan of de kwaliteit te fungeren als tegenhanger van het Boekenbal. Al ben ik daar ook nog nooit geweest maar had daar al wel vaak willen zijn. 

De weg er naartoe van Den Haag naar Amsterdam, zwevend in de C6 van @HappyHotelier met @Edwinijsman, is de fraaiste voorpret. Ook de locatie sociëteit Arti et Amicitiae aan het Rokin 112 in Amsterdam daar ligt het niet aan en is wel heel bijzonder ten opzichte van de kraaklocatie van vorig jaar. 

20140311-153658.jpg

tussen reisblogsters @eventjes en @HenrietteCB door, de constant bezette rookzaal

De Haagse reisblogsters @HenrietteCB en @eventjes komen na de bar bij mij eigenlijk meteen in beeld. Toch wel frappant hen als eerste te contacten die avond. Zullen Hagenaars en Hagenezen elkaar buiten de stad intuïtief aantrekken? Dat gebeurt trouwens niet met Max Lerou die meedoet met de Blog Battle en dan pas in beeld komt. 

De zijde waar ik met Edwin sta, wordt volledig overstemd door het geluid van onder onsjes tussen bloggers. Naar mijn mening het hoofddoel van het Blogbal. Het ons kent ons gehalte is hoog. Best wel verknipte personen op het podium en in de zaal. Ik zie een verwarde dame die haar heksenbezem in zilverpapier heeft verpakt waarmee zij tijdens haar voordracht compromitterende handelingen verricht.

20140311-153054.jpg

Of was het de poging om op de bezem weg te vliegen?

Dan de blogster die het met Marokkaanse vriendjes niet kan vinden. Het was de voordracht waar de zaal het meest stil van werd vanwege haar dwingende microfoon en bestraffende blikken onze kant op maar mijns inziens vooral de tenenkrommende individuele belevingen die zij over ons uitstrooit. Mijn buurvrouw waarmee ik een interessant gesprek heb over haar Crowdfunding project, vindt het een typisch geval voor een therapeutische praatgroep. 
Nee, dan de bescheiden blogster Schone Slaapster uit België die vanuit mijn plek volledig wordt opgeslokt door de toenemende decibellen van de Blogosfeer. Ondanks de soms oorverdovende STILTE-schreeuw van fans. Jeroen Mirck medeorganisator leest aan het einde ook nog wat voor en gaat zelfs over tot een stukje partijpromotie voor D66! 

20140312-000823.jpg

Happy Hotelier (op de rug gezien) legt de winnaar van de BlogBattle vast voor Haagspraak

Verbazingwekkend eigenlijk dat er nauwelijks of geen verslagen zijn te vinden van een Blogbal. Zoiets moet je ook niet schrijven want meteen daarop komt er Haagspraak post binnen van Happy Hotelier! Zal Edwin ook nog volgen?

Happy Hotelier over Blogbal 2014

2 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.