Voorbereidingen Spuiforum teisteren de kunst!

Kunstenaar Peter Struycken zal menigmaal achter zijn oren krabben als hij zijn Haagse kunstwerken achteraf beschouwt. Hij heeft dan wel geografisch gezien toplocaties te pakken, waaronder het centrum van Den Haag, maar inwoners van Den Haag weten wel beter.

Een beetje kunstkenner weet dat het Sokkelplan van Struycken zich precies in de Bermudadriehoek van Maarniks Norder bevindt. De door verschillende kunstenaars uitgevoerde werken op sokkels moesten de grandeur van de Haagse winkelpromenade nog eens onderstrepen. In de praktijk betekende dat veelal de nieuw te exposeren kunstwerken voor een volgende sloop van een winkelpui of bestrating behoeden en de locatie te verplaatsen.
Er kwam zelfs een moment dat de kunstenaar ternauwernood kon voorkomen dat het complete kunstproject – nota bene door de gemeente zelf geïnitieerd – zou stoppen!

Spoeddebat nodig om oude raad te stoppen
Nu dreigt een ander spraakmakend kunstproject te worden gesloopt op een plek die wij niet direct kunnen controleren namelijk de ‘Wonderfontein’ onder het Spuiplein. Net als de bouw van het Zuiderstrandtheater die onveranderd doorgaat, hebben ook de aannemers van het Krankjorum Spuiforum blijkbaar geen opdracht gekregen hun sloopwerkzaamheden te stoppen. Dus voordat wij het weten wordt ook hier ‘gewoon’ de stekker uitgetrokken.

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.