Ben jij al aan het ‘blendlen’?

Ik was al onder de indruk van Alexander Klöpping toen hij de serie presentaties over Silicon Valley hield bij de wereld draait door. Zo’n jong ventje dat staat te praten over een digitale wereld die net zo oud is als hijzelf. Die verbaasde blikken van Matthijs van Nieuwkerk als een verloren oom van Alexander blijven mij nog altijd bij.

20140428-115649.jpg

ben jij al aan het blendelen?

Nu presenteert het ‘slimme neefje’ een briljante app waarmee gedrukt nieuws opeens veel dichterbij komt op je scherm …?!? Gedrukt nieuws op je scherm; lees jij dat nu goed? Jawel. Die dekselse Klöpping bedacht wat iedere nieuwsmaker had kunnen bedenken maar zeker had aan kunnen zien komen, een systeem dat helemaal van deze tijd is: Blendle. Een soort iTunes voor geschreven tekst.
Het was toch gek dat je wel muziek per nummer kunt beluisteren, maar nieuws per artikel niet? De Volkskrant en de Telegraaf hadden dit al eerder door en maakten de zoeker naar nieuws lekker met een klein stukje gratis tekst, dat je moest gaan betalen als je de rest ook wilde lezen.

Ik las al eerder de ontwikkeling van een app die artikelen herkent zoals Shazam dat doet met muziek. Daarmee wordt het mogelijk een enkel stukje tekst te spotten waarna automatisch de gehele tekst en de bron in beeld komt.

Eén reactie

  1. vorig jaar volgde ik al een aantal bladen op deze of andere manier
    even een klein stukje info is ook via twitter te volgen .Bladen toevoegen als contact -volger en lezen maar

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.