Oranjegekte draait proef voor WK

Nog even die oranje leeuw in de Den Helderstraat vastleggen, denk ik vandaag na de Opûh Koffie. Komende vanuit de laatste sluitende C1000 die ik ken (wordt Jumbo), zag ik vorige week in de Den Helderstraat een fraaie oranjeleeuw aan de gevel. Want is dat nu al een oranjeleeuw voor het WK dat pas start op donderdag 12 juni 2014?!?

20140508-020241.jpg

oranjegekte nu al van start?

Die ene oranjeleeuw is er inmiddels een van twintig stuks en de hele Den Helderstraat klappert al van de oranjeleeuwvlaggetjes. “Ik ben aan het proefdraaien”, zegt Jeroen, want dit is nog maar het begin. Zeven kilometer vlaggetjes heeft hij besteld en hij kijkt of ze nu oranje blijven en niet verkleuren zoals vorige keer, “want dan gaan ze mooi terug!” Jeroen is volenthousiast als straatcoördinator maar ook als maker van de fraaie Oranjeleeuwen en DHS-schilden.

20140508-020330.jpg

Ook de straatlantaarnpalen hebben het DHS-virus opgelopen

Ook de straatlantaarnpalen krijgen een fraai rood-wit-blauw-oranje jasje aan merkt hij in het gesprek op. De driekleur met oranje zit slim als huls om de lantaarnpalen.

20140509-002735.jpg

dit is nog maar proef om te zien of de vlaggetjes niet verkleuren …

Het kleurde al oranje voor mijn ogen maar Mister DHS toont op zijn iPhone plaatjes van de vorige keer waarin de DHS (Den Helderstraat) als mooist aangeklede straat won. 

Feesten zit de DHS-boys gewoon in het bloed zo blijkt want dit enthousiasme houdt niet op bij voetbalparties; ook de vreugdevuren rond de jaarwisseling op het nabijgelegen grasveld toont Jeroen vol trots in zijn Fotostream. “Rij nou maar door jullie”, zegt hij tegen het politiebusje dat achter ons door rijdt … Daaruit blijkt dat het ook voor ome Agent een bekend buurtje is.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.