Wethouder knipt Gras van De Buren …

Toch maar goed dat ik dat braakliggende stukje grond PermaDriehoek doopte en op Hagazine te kijk zette. Want nu is datzelfde stukje ergernis veranderd in een gewild bewonersproject.

20140522-233611-84971048.jpg

ondanks het druilerige weer toonden buurtbewoners en geïnteresseerden hun belangstelling

Mensen zouden wat meer bewust naar hun omgeving moeten kijken en proberen te zien wat door eigen inspanning beter kan. Een goed voorbeeld – en er volgen er méér – is ’t Gras van de Buren dat zaterdagmiddag officieel werd opengeknipt. Geen bouwhekken meer rond dat stukje braakliggend terrein op de hoek van de Jozef Ledelstraat en de De Constant Rebecquestraat tegenover de DCR. Andries Micke en Marcel Jansen van groene gronden zijn maar wat trots op dit stukje groen design met een educatief karakter. Zo moeten de wethouder Ingrid van Engelshoven en de vertegenwoordiger van Staedion ook hebben gedacht toen zij in de regen dit innovatieve groenproject luister kwamen bijzetten. Het goud dat beiden van de openingsschaar tijdens de openingshandeling overhielden was symbolisch te noemen. Immers individuele energie van de buurtbewoner/eigenaars van de uitgegeven groenpercelen zijn het goud van de toekomst en van groot belang voor het welslagen van dit groenproject.

20140522-224133-81693777.jpg

vrolijke uitgifte van de veertig groenpercelen van ’t gras van de buren …

De groenpercelen werden op komische wijze verloot onder de ingeschreven bewoners die allen op de openbare uitgifte waren afgekomen.

Zaal 3 van DCR
Ik had ook beter naar het programma moeten kijken. Nu viel ik met mijn nieuwsneus in het overigens prima klinkende, maar vooral enthousiaste buurtkoor Pepperoni in de foyer van Zaal 3 van DCR aan de overkant.

20140522-225518-82518181.jpg

wethouder Ingrid van Engelshoven weet de buurtbewoners met haar toespraak op te vrolijken

20140523-001645-1005234.jpg

het lijkt alsof de gadget van Andries Micke het zonlicht aan en uit kan zetten …

Het weer viel wel tegen maar er gebeurde bijna een wonder toen Andries Micke aan wethouder Ingrid van Engelshoven zijn innovatieve gadget op zonne-energie uitlegde waarmee het echt leek alsof hij daarmee de zon aan en uit kon zetten.
En zo kon het gebeuren dat ik als niet-Pepperoni koorlid sta mee te zingen onder de partytent tijdens de officiële start van het Gras van de Buren.

Spinozahofc

Ook elders in de stad , volgen tijdelijke educatieve groenprojecten en moestuinen op braakliggend bouwterrein zoals hier het Spinozahof in de Repelaerstraat

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.