Je bookmarks geven … is link! Zoek het maar uit!

Lang geleden toen ik nog werkte en de World Wide Web van zich liet horen, kwam eens een collega op mij af die mij vroeg: “Geef mij jouw bookmarks even; ik moet een presentatie houden …!?!” Ik keek hem aan of hij een monster van een andere planeet was dat op mijn organen uit was. Ik antwoordde dan ook zeer resoluut: “Nee, zeker niet!”

Al die tijd (‘normale tijd’ 24/7: maal zeven!) had ik mijn internet vindingen keurig vastgelegd in mijn Netscape browser die er onder ‘manage’ een prima systeem voor had draaien. En dat zou die vrolijke Frans eventjes wereldkundig gaan maken?!? Mooi niet!

Dat de man en zovelen met hem er niets van begreep was wel duidelijk. Mijn hele bestaan in die toen nieuwe wereld was gebaseerd op mijn bookmarks. Hele prijzen won onze afdeling toen door vooral mijn bookmarks toe te passen die er toe deden. Achteraf denk ik wel dat het vrijgeven van die specifiek verzamelde internetadressen aan derden nooit hetzelfde succesvolle effect had opgeleverd als bij mij.

Nog steeds zie ik verwijzingen naar informatiebronnen die niet verder doordringen dan naar de hoofdpagina. Maar juist die gegevens waar je naar op zoek bent, de link, vind je zelden of nooit onder het opgegeven internetadres. Kijk of luister maar eens naar de journaals, actualiteitenrubrieken en omroepen die allemaal vrolijk adviseren: “Voor meer informatie gaat u naar onze website …” Of met andere woorden, zoek het maar uit.

2 reacties

 1. Voor kijkers enof luisteraars is het lastig om alle http………… adressen te onthouden dus alleen “onze website “.lijkt me voldoende toch?
  Van daaruit kijk je verder .
  Met tekst is het handig als de juiste link er staat zonder 3x doorverwezen te worden.
  btw leuk stuk:-)

  Like

  • Juist daar ontbreekt het vaak aan. Je zou niet hoeven zoeken als onder de tekst de juiste link al actief is. Die link voorkomt soms drie tot vier of nog meer zoekvragen naar het gezocht item. Dat is het leuke en linke van de link. Ze hadden mij misschien beter interlink kunnen noemen. Haha.

   Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.