Apple Store Passage open

Onder luid gejuich van de Apple Store medewerkers worden de honderden bezoekers tijdens de opening onthaald. Amerikaanse toestanden met een lange rij geduldig wachtende Apple fans die reikhalzend uitkijken naar de witte doosjes die regelmatig worden uitgereikt. Want wat zal daar in zitten …?

Apple gaat ook het nieuwe leren vanuit de nieuwe vestiging promoten. Niet zo gek dus dat boekhandel Verwijs plaats heeft gemaakt voor Apple. Want zeg nou zelf, leren uit boeken is toch niet meer van deze tijd?
Dus Haagse basisscholen opgelet, Apple komt eraan …

9 reacties

 1. Enig idee waarom het basisschool heet?
  De basis. Gewoon rekenen, tafels opdreunen, Nederlandse taal leren. (Het taal- en rekenniveau is om te janken.) Jaartallen leren, slag bij Nieuwpoort etc. Aardrijkskunde, en algemene parate kennis opbouwen. Denk nou niet dat die kinderen zo slim zijn met dat internet. Want juist door dat gebrek aan parate kennis weten ze de juiste kernwoorden niet in te toetsen.
  Ze zoeken iets, en dan staat het antwoord op de opgevraagde website, maar dan wel op pagina 12. En dan is het van; “dat ga ik allemaal niet lezen”. Dan gaan ze uren doorsurfen, in de hoop dat ze net die webpagina vinden waarbij het gezochte op de eerste regel staat.
  En wat dat gebrek aan parate kennis betreft. Als je het tegenwoordig hebt over “praten als Brugman”, dan denken ze aan die vlotgebekte verkoper van de Brugman keukens.
  Veel succes met je i-pad scholen, maar ouders zouden het kind direct van school moeten halen en thuisonderwijs geven.
  Het druist ook in tegen het verdrag van de rechten van het kind.
  Elke maatregel, het kind betreffende, dient in het belang van het kind genomen te worden.
  En niet in het belang van een commerciële Amerikaanse corporation, dat zich inmiddels tot een pathologisch instituut heeft weten te ontwikkelen.

  http://www.globalinfo.nl/Recensies-enzo/recensie-the-corporation-het-pathologische-streven-naar-winst-en-macht.html

  Like

  • Het voorbeeld van de multiple choice vragen is natuurlijk dodelijk voor het ontwikkelen van denkvermogen. Daar ben ik het volledig mee eens. En vermenigvuldigen blijven wij altijd wel doen denk ik. Maar het gaat er niet om dat kinderen niet meer de ‘basis’ zouden moeten leren van taal, rekenen, aardrijkskunde etc. Maar om het misbruik van papier! Het gesjouw met boeken! Het dumpen van versleten boeken! Het onnodig kappen van bomen. Voor mijn part digitaliseren van bestaande schoolboeken voor het laatst! Dan intuïtief leren dus vanuit het gevoel.
   Als je nu uit een boek leert waarin gedateerde informatie staat, blijft men leren uit dat boek totdat een nieuwe druk is verschenen. Ja, je leest het goed, een nieuwe druk! Niet te geloven toch dat er voor één foute pagina de complete ‘druk’ in ‘tig’-voud gedrukt moet worden. Dat is toch niet meer van deze tijd.

   Like

  • Dat wegsurfen van het onderwerp is natuurlijk in te stellen. En als een kind de verkeerde site op gaat: dat is natuurlijk meteen een alert op het elektronische schoolbord met het virtuele krijtje. Nee opletten zullen ze moeten! Haha.

   Like

 2. Toch fijn zo’n generatie die leeft bij de gratie van het stopcontact.
  Vraag even een staartdeling op het schoolbord te doen.
  Dat van ze vragen, valt tegenwoordig waarschijnlijk onder kindermishandeling.

  Like

  • Beter dan leren uit boeken waar de inhoud van gedateerd is. Het schoolbord is tegenwoordig niet meer. Het is hetzelfde scherm als waarop de kinderen als het regent in de pauze naar YouTube filmpjes kijken.

   Like

 3. Propageer vooral dat eh, nieuwe (?) leren.
  Vanochtend bij de kassa van de supermarkt, 3 trays a 24 blikjes frisdrank.
  Je laat die trays in je wagentje staan en geeft 1 blikje om te scannen met de mededeling 3 x 24 blikjes.
  Gewoon niet kunnen berekenen dat het er 72 zijn.
  Maar gewoon met de strijdkreet van Barry Stevens eigenwijs door blijven modderen.
  Vooral doorgááán.
  Nederland wordt steeds dommer.
  Binnenkort de i-generatie, bestaande uit i-pad, i-phone, i-mbecielen en i-dioten.

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.