Soms is de krant sneller …

Ik kom terug van een interessante OK, met onder meer het raadsel: “Er hangt iemand aan de Conradkade met zijn voeten in het water; rara wat is dat?”, zie ik in mijn mail dat ik al foto’s heb van dit onderwerp waar ik het ’s ochtends over had maar vanuit een andere hoek. Hoe komen díe nu in mijn beeldbibliotheek terecht?

IMG_4271.PNG

er hangt iemand aan de kademuur met zijn voeten in water, rara wat is dat …

Hagazine staat op Startpagina tussen de Zuidhollandse kranten vermeld en of het misschien interessant is om aandacht te besteden aan het vergroenen van de nieuwe walkant van de Conradkade langs Lijn 11 …

Dan gaat bij mij meteen een groep haren rijzen of wel: kippenvelgevoel van deze Regie met een grote R! Het filmpje dat ik maakte, bleek ook de afzender te verrassen.
Maar zo’n firma als HelkantPlant – met de voeten op de grond, eh … in het water – gaat natuurlijk gewoon door met het werk en de publicaties daar omheen terwijl ik zelf bepaal wanneer Hagazine er aandacht aan besteedt.

IMG_4268.JPG

uw krant in de buurt besteedde al aandacht aan het vernieuwen van de rietkraag langs Lijn 11

Zo zie ik dus dat de ADHC-rubriek ‘Uw buurt in de krant’ in de vrijdageditie al een bericht heeft staan. Normaal zou ik er dan geen aandacht meer aan schenken maar in deze bijzondere Regie met het leuke contact Liesbeth, kom ik er alsnog mee.

Rietbegroeiing

In opdracht van de gemeente Den Haag is HelkantPlant deze week bezig met het creëren van een rietkraag langs de Conradkade van de Laan van Meerdervoort t/m het stuk langs de energiecentrale/sportpark De Verademing, in totaal zo’n 750 m lang. HelkantPlant is een groentechnisch bedrijf gespecialiseerd in oeverbeplantingsprojecten.
Vroeger was er langs de Conradkade een aarden oever met rietbegroeiing. Met de aanleg van de stenen kade is deze verdwenen en het was een wens van vele bewoners dat er riet terugkwam. Niet alleen is het een prettiger gezicht voor de bewoners, ook is het goed voor de waterfauna en komt het de waterkwaliteit ten goede. De meerkoetjes en ganzen maken er al gretig gebruik van!

IMG_4274.JPG

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.