Trap hier niet in!

Heeft u ook al de nieuwe ING-bankpas met WiFi NFC in huis?

Criminelen worden steeds brutaler. Ze volgen een cursus bloggen en slagen daarin uitstekend.
Wie twijfelt er nog aan zo’n kleurrijke uitnodiging van de ING-bank om het nieuwe betalen te activeren? Dat moet toch wel van de officiële instantie zijn? Niets is minder waar.

IMG_4533.JPG

les 1: kijk altijd naar de afzender cq domeinnaam achter het @-teken in je mail om de bron van de afzender vast te stellen …

Achter het @-teken staat de wel heel vrijblijvende domeinnaam/mailserver mail.klantcontact.nl.
Vóór het apenstaartje staat de naam die de ontvanger moet doen geloven dat het vertrouwd is namelijk mijn.ing! Maar hier kun je net zo goed Pietje.puk invullen nadat je aan de oproep ‘Word ook blogger’ bij Klantcontact.nl. hebt voldaan.

Er vanuit gaand dat zij van goede wil zijn heb ik daarom op Klantcontact.nl de volgende boodschap (aangepast red.) geplaatst:

Onder de naam mijn.ing@mail.klantcontact.nl worden ING klanten om de tuin geleid over het aanvragen van de nieuwe draadloze betaalpas. Het lijkt mij dat de afzender uw oproep ‘word ook blogger’ wat al te voortvarend heeft opgepakt. Zie mijn bericht hierover op hagazine.nl.

En wat de nieuwe betaalpas betreft … Ik wacht nog even …

6 reacties

 1. Pffff…. ING is bedoeld voor mensen die géén geld hebben.
  Studenten die samen 500 euro inleggen, die dan rouleert over hun rekeningen om rood te kunnen staan, en er voor zorgt dat ze eens in de drie maanden positief staan, om vervolgens weer rood te kunnen staan. Die phishing mails kunnen dan ook totaal geen kwaad bij dat soort lieden want er is niks. En als je op het punt bent gekomen dat je wel geld hebt, dan wordt het tijd een andere bank te kiezen.

  Geliked door 1 persoon

 2. De techniek werkt niet met WIFI maar met NFC zoals ook in OV-Chip zit en wat nu nieuw ingebouwd is in de iPhone 6. Ik vermoed dat je straks ook met de iPhone kunt betalen ipv die nieuwe pas. Het is maar wat je het meeste vertrouwt 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Dan zal ik hem eerst moeten hebben, maar ook dat laat ik liever even op zich wachten. Want ik hoor maar al te vaak dat mensen met de OV-Chip denken dat ze zijn uitgelogd maar dat de teller nog doorloopt alsof zij aan het overstappen zijn. Dat wil je toch niet aan een kassa meemaken.

   Like

  • Ben heel benieuwd hoe het zal gaan de komende jaren. Ook online bankieren gaat vaak mis, gewoon een kwestie van haperingen in het systeem. Muntgeld was zo gek nog niet, misschien.

   Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.