Happy

Het uitstapje naar Londen is natuurlijk niet World Zombie Day waar wij toevallig tegenaan lopen. Nee de reden dat wij ons buiten de Eurozone begeven is het concert van Hans Zimmer, Revealed & Friends in het Apollotheater waar wij uitstekende plaatsen voor hebben.

Zimmer-fan als geen ander Robin, seinde ons een paar maanden geleden in en terwijl wij digitaal plaatsen probeerden vast te leggen, zag je online de beschikbare voorraad slinken. Binnen een half uur was alles uitverkocht.

Maar het Apollotheater, was dat niet ingestort? Grote nieuwskoppen toonden dat het balkon van het theater tijdens een voorstelling compleet was ingestort. Dat klopt, zegt Robin maar het is weer opgebouwd.

IMG_4760.JPG

natuurlijk is het Apollo Theater weer in perfecte conditie voor de Revealed with Friends concerten van Hans Zimmer

Dat is nu typisch de jongere garde dat luchthartige van de jeugd van tegenwoordig. Even dacht ik nog dat het een hoax was maar het klopte allemaal. Toch zit ik daar met een bepaald gevoel, gelukkig ‘stalls’ op de parterre dus en vóór het herstelde balkon. En wij genieten!

IMG_4761.JPG

in het begin nog klein maar allengs groter en massaler bij elke toevoeging van licht en decor

Zoals gewend van Hans Zimmer begint hij rustig op de piano en laat hij geleidelijk aan slagwerk, strijkers en blazers aantreden. Exact de partituren volgend onthult elke haal van een decor weer een nieuwe groep van musici tot op het laatst een 24 koppig zangkoor. Enthousiast gejuich uit de zaal. Wat een spektakel!

Met grappige anekdotes praat de beroemde muziekcomponist van films als Pirates of the Caribbean, Crimson Tide, Gladiator, Dark Knight, Man of Steel, Spiderman etc. de werkelijk fantastische werken aan elkaar. Vooral de geluidskwaliteit in de zaal is waar wij zitten, fenomenaal. De bassen voel je op het borstbeen, zoals het ook hoort volgens geluidskenners. En het licht krijgt wat mij betreft psychedelische kwaliteiten. Wat een avond.

Maar het hoogtepunt voor de zaal blijkt wel de opkomst van Pharrell! Alsof men hiervoor gekomen is, staat iedereen onder luid applaus en gejuich op als deze jonge songwriter componist van vele beroemdheden het podium betreedt en zijn wereldhit Happy inzet inclusief Hans Zimmer en compleet orkest. Wat een feest is dit.

IMG_4765.JPG

Hans Zimmer en Pharrell Williams zijn vaak samen in de geluidsstudio’s te vinden en stimuleren elkaar in creativiteit

Nooit geweten dat Happy over heel de wereld in alle talen en tientallen verschillende versies op YouTube te vinden is. Alleen een uitvoering van Happy in Amsterdam duurt al 43 minuten met steeds weer die opzwepende vrolijke danspasjes die voorbijgangers doen lachen en blij maken.

Happy! Dat zijn wij zeker na afloop van dit geweldige concert.

2 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.