Boeventuig steeds brutaler

Gisteren de Rabobank en vandaag de ICS lijken mij aan te sporen via het internet mijn betaalmethode en betaalpas te updaten. De boeven presenteren zich met handtekening en functie van de Rabobank en manen mij om direct actie te nemen voor de Rabo Scanner.

IMG_4784.JPG

boeventuig steeds brutaler door zich in persoon uit te geven voor de directie van de Rabobank

Maar wie mijn eerste internet echtheidstip heeft opgepakt, ziet natuurlijk meteen dat dit bericht nooit van de Rabobank kan komen. Zeg nou zelf rabomail@veilig.onmicrosoft.com, dat verzin je toch niet als bank?

Nee, dan de International Card Services ICS. Die doen als afzender nog iets dat geloofwaardig lijkt, namelijk icscards@klantenservice.nl. Maar ook hier kan van echtheid geen sprake zijn. De Stichting Internet Domeinen Nederland SIDN geeft aan dat de domeinnaam klantenservice.nl aan KPN toebehoort. Bovendien kan de URL apart niet geactiveerd worden. Afijn hier een afgietsel van de ICS actie.

IMG_4803.JPG

als je naar altervista.org wordt gelinkt kan dat weinig vertrouwen wekken voor bankzaken …

Wat zal het volgende bankformulier zijn dat ons gefraudeerd gaat bereiken?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.