Bestuurder surveillanceauto ziet HTM-mast over het hoofd

Deze onhandig geparkeerde Politieauto trof ik onlangs aan in het centrum tegenover de ingang van het Binnenhof. Blijkbaar was de HTM-mast voor de bestuurder niet opgevallen toen hij linksaf wilde slaan.

IMG_5209.JPG

op dit punt is geen afslag naar links bekend

Op dit punt van de Hofweg is überhaupt geen afslag naar links bekend. Ik neem aan dat de ongetwijfeld energieke bestuurder – immers Politieagent – van plan was een snelle achtervolging in te zetten in tegenovergestelde richting. Het keerpunt was hierbij blijkbaar wat ongelukkig gekozen waarschijnlijk doordat de kleur grijs van het tegenwerkende object volledig wegvalt in zijn omgeving.

HTM-mastgroen, ooit een idee van de werkgroep Stadsbeeldvorming (thans Stadsbeeld en Groen) van de Vrienden van Den Haag, was bedacht om de tot dan toe grijze bovenleidingmasten en lantaarnpalen minder te doen opvallen in groen en stedelijk gebied.

Grijs voert op de Hofplaats de boventoon: dus grijs zal het zijn. Conclusie: missie geslaagd, maar praktijk onvoldoende. Misschien een idee om juist voor bestuurders van de Politie Haaglanden in stedelijk gebied waar grijs de boventoon voert de masten HTM-groen te kleuren?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.